Znate li u čemu je razlika osim u boji?

Znate li u čemu je razlika osim u boji?

Jeste li se ikad pitali zbog čega su crvene paprike skuplje od zelenih? Ili zbog čega zelene paprike mogu uzrokovati bolove u želudcu?

 

 

 

 

Paprike su povrće bogato vlaknima, antioksidansima i vitaminom C. No, osim što se razlikuju bojom, razlikuju se i količinom hranjivih tvari i vitamina.

 

 

Jeste li se ikad pitali zbog čega su crvene paprike skuplje od zelenih? Ili zbog čega zelene paprike mogu uzrokovati bolove u želudcu te koja je razlika između crvene, žute, narančaste i zelene paprike?

Slikovni rezultat za crvena zita zelena paprika

Zelene paprike zapravo su nezrele verzije crvene, narančaste i žute paprike. S obzirom na to da su manje zrele, imaju i gorak okus te ponekad mogu uzrokovati probavne poremećaje.

 

 

Zbog čega su zelene paprike jeftinije od drugih boja?

S obzirom na to da su manje zrele, zelene paprike dozrijevaju prije ostalih. Žuta, narančasta i crvena paprika zbog svog kasnijeg dozrijevanja koriste više resursa što ih čini skupljima.

 

 

Koja vrsta paprike je najhranjivija?

Kao što je već navedno, sve su paprike bogate vitaminima A i C, ali crvene paprike sadržavaju čak 11 puta više beta karotena koji je moćan u borbi protiv raka od zelenih paprika. S druge strane, žute paprike imaju više vitamina C nego zelene, ali i manje vitamina A i beta karotena.

 

 1,262 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *