Žene u tridesetima: 5 lekcija koje obavezno treba da naučite!

Žene u tridesetima: 5 lekcija koje obavezno treba da naučite!

Tridesete. Sigurno i dekada života kada se ostvarujete na svim poljima. Dajete maksimum od sebe. Ipak, kako biste bile što sretnije, ispunjenije i zadovoljnije u tridesetima (i sa ponosom i osmijehom na licu hrabro “zagazile” u četrdesete) potrebno je i da savladate određene životne lekcije. Evo i koje.

 

 

 

Slikovni rezultat za WOMAN 30

 

 

  • Ne žurite. To se odnosi na sve aspekte vašeg života. Nemojte biti nestrpljivi. Ako se viđate s nekim, odvojite vrijeme da razmislite da li je ta osoba za vas, želite li da provedete s njom ostatak života ili ne. Ako volite da radite nešto onda to i radite. Ako ste u trećoj dekadi to ne znači da ste riješili zagonetku vašeg života. Još uvijek ste mladi.
  • Posao nije vaš život! I to uvijek trebate imati na umu. U redu, sasvim je logično ukoliko ste odlučili da se posvetite karijeri, ali potrebno je znati da nije sve u poslu. Nemojte dozvoliti da život prolazi pored vas – živite ga! Gledajte filmove, čitajte, družite se s ljudima, putujte. Različite aktivnosti pomoći će vam da razmišljajte jasnije.
  • Niko nije savršen. Manekenke koje imate priliku vidjeti u časopisima su fotošopirane. Dakle, nema poente da ih pokušavate kopirati. I one imaju mane, takođe. One su lijepe, ali i vi ste. Prihvatite sebe, prihvatite svoje mane.
  • Gradite svoj život na iskustvima. Iskustvo je najbolji način da naučite nove stvari u životu. Iz iskustava učite lekcije iz prve ruke koje su važnije i vrednije od svega što ste naučili u školi ili iz udžbenika. Sljedeći put kada budete željeli da naučite nešto, nemojte se ograničavati ni ustručavati.
  • Neuspjeh je stub uspjeha. Stremite ka ostvarenju ciljeva, ali nemojte očekivati da ćete ih ispuniti i biti uspješni odmah, iz prve. Padovi i neuspjesi sastavni su dio života. Iz njih učite gdje ste pogriješili. Te lekcije vas vode korak dalje u vašem životu.

 1,636 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *