Želite li ravan stomak, zdravu kosu i ljepše nokte? Upoznajte ovo čudesno ulje!

Želite li ravan stomak, zdravu kosu i ljepše nokte? Upoznajte ovo čudesno ulje!

Slikovni rezultat za kokos ulje

 

 

Njegovo visočanstvo – kokosovo ulje. Smatra se za jednu od najljekovitijih namirnica koja sastoji od čak 90 odsto zasićenih masnih kiselina, određenih derivata masnih kiselina, masnih alkohola, polifenola koji su zaslužni za specifičan miris i ukus, vitamina (E, K) i minerala.

 

Aroma i miris će vas momentalno osvojiti

Kako podnosi visoke temperature (do 180 stepeni) možete ga koristiti i u priprmei raznih jela i kolača. A ukoliko još niste probali čuvenu „bulletproof” kafu, predlažemo vam da to učinite.

 

JAČA IMUNITET

 

Laurinska kiselina je odlična saveznica u borbi protiv virusa, bakerija i gljivica. Pomaže u izgradnji i jačanju imunog sistema, ali prema jednoj studiji uništava i ćelije raka.

 

POBOLJŠAVA VARENJE

Kokosovo ulje bi naročito trebalo da konzumiraju osobe sa digestivnim problemima. Ujutru na prazan stomak popijte čašu mlake vode, a zatim pojedite kašičicu kokosovog ulja. Vašem stomaku će prijati, a vi ćete vrlo brzo primjetiti rezultate. Takođe, kokosovo ulje vrlo uspješno pomaže izbacivanju kandide i parazita iz organizma.

 

POMAŽE PRI MRŠAVLJENJU

 

Kokosovo ulje pomaže topljenju masnih naslaga, posebno kada je u pitanju stomačna regija.

 

REDUKUJE APETIT

 

Jedna od najboljih strana čudesnog kokosovog ulja je to što redukuje apetit. Takođe, masne kiseline iz kokosovog ulja ubrzavaju metabolizam i regulišu šećer u krvi.

 

OBOGATITE UKUS

 

Kokosovo ulje podnosi visoke temperature, tako da ga možete koristiti pri spremanju jela, kao sastojak frosting za kolače, preliva za salatu ili kao dodatak desertima.

 1,142 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *