ZDRAVLJE BUBREGA: ČAJ OD PERŠUNA ODLIČAN JE LIJEK

ZDRAVLJE BUBREGA: ČAJ OD PERŠUNA ODLIČAN JE LIJEK

Svaki dan popiti po 1 čašu i vidjet ćete kako nakupljeni otrovi i sol počinju izlaziti pri mokrenju

 

 

http://aura.ba//wp-content/uploads/2017/04/PERSUN.jpg

 

 

Godine prolaze a naši bubrezi stalno filtriraju krv, odnose otrove i sve štetne tvari koje ulaze u naše tijelo. Vremenom se toga nakupi puno, i našim bubrezima je potreban tretman čišćenja. Kako se toga riješiti?

Vrlo je jednostavno očistiti otrove iz bubrega. Treba uzeti šaku peršuna, dobro ga oprati, nasjeckati i staviti u lonac te dodati 1 litru čiste vode.Kad provrije, kuhati 10-ak minuta i pustiti da se ohladi. Procijediti i uliti u čistu bocu, te držati u hladnjaku.

 

 

 

 

Svaki dan popiti po 1 čašu i vidjet ćete kako nakupljeni otrovi i sol počinju izlaziti pri mokrenju.

Peršun je poznat kao „najbolji tretman za čišćenje bubrega!!“ Moćan je antioksidans, podmlađuje kožu, sadrži beta-karoten, bogat je mineralima kao što su kalcij, fosfor, željezo i sumpor, bogat je hlorofilom: suzbija loš zadah, pomaže pročistiti tijelo od toksina i viška masnoća, bogat je vitaminom C: odličan je za prevenciju raka i srčanih problema, pomaže kod jačanja imunološkog sistema.

 

 

 

 

S obzirom da je bogat kalcijem, suzbija i sprječava osteoporozu. Dobar je diuretik: pomaže ukloniti više vode iz organizma na prirodan način. Njegov visok sadržaj vitamina i minerala čini ga idealnim za borbu protiv anemije, anoreksije, opće slabosti, iscrpljenosti, mentalnog i fizičkog umora. Idealan je za jačanje kose i noktiju. Jako je dobar za liječenje kožnih problema. Koristan je protiv čireva.

 

 

 

 

aura.ba

 2,158 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *