Zbog ova TRI razloga NIKADA više nećete zaspati sa MOKROM KOSOM!

Zbog ova TRI razloga NIKADA više nećete zaspati sa MOKROM KOSOM!

Odlazak na spavanje sa mokrom kosom zamotanom u peškir nije ni malo bezazleno.

 

 

Iako su stručnjaci dokazali da je mit da ćete zbog toga navući upalu pluća ili prehladu, ova navika ipak ostavlja posljedice na vaše zdravlje.

 

1. Uzrokuje glavobolje

Za razliku od non-REM faze sna, u REM fazi temperatura tijela raste. Tada se zagrijava i glava zamotana u peškir pa porast temperature i vlaga mogu da izazovu glavobolju.

 

 

Slikovni rezultat za zena fen kosa

 

 

 

2. Stvara gljivice

Nije tajna da su jastuci “dom” za grinje i bakterije jer upijaju znoj, odumrle ćelije kože i ulja s tijela. Mokra kosa navlažiće peškir, a on će vlagu prenijeti na jastučnicu i jastuk i tada, u kombinaciji s toplotom, jastuci postaju plodno tlo za razvoj gljivica. Često ujutru ne stignete da ih iznesete na vazduh da bi se provjetrili i osušili, pogotovo tokom zimskih mjeseci zbog povećanih padavina i sve to pogoduje razvoju bakterija.

 

 

3. Lomi kosu

Tokom noći se uvijek zavalimo u jastuk i ušuškamo, a upravo to ne odgovara kosi koja u takvim uslovima lako puca, pogotovo kada je mokra.

 

 

 

 

Savjet: Morate da budete oprezni samo ako spavate s glavom zamotanom u peškir. U svakodnevnim prilikama njegovo nošenje je bezopasno i on može da bude sjajan pomoćnik u pravljenju frizure.

 

 

 

 

 

 

 

 1,070 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *