Zbog čega umiru?! Prekomjerni broj smrti koje nisu od kovida približio se 9.000 u posljednjih 10 nedelja

Zbog čega umiru?! Prekomjerni broj smrti koje nisu od kovida približio se 9.000 u posljednjih 10 nedelja

U Engleskoj i Velsu je u poslednjih 10 nedelja bilo preko 8.750 smrtnih slučajeva više nego obično od raznih uzroka koji nisu COVID-19, pokazuju najnoviji podaci Kancelarije za nacionalnu statistiku.

 

U nedelji koja se završava 1. jula, poslednje nedelje za koju su dostupni podaci, registrovano je 10.357 smrtnih slučajeva, što je 1.128 ili 12,2% iznad petogodišnjeg proseka. Od toga, 332 je registrovano da je Covid bio uzrok koji doprinosi, a 212 je registrovano zbog Covid-a kao osnovnog uzroka. Ovo ostavlja 916 viška smrtnih slučajeva od raznih uzroka koji nisu COVID-19, što dovodi do ukupnog broja smrtnih slučajeva koji nisu bili zaraženi Covid-om u 10 nedelja otkako je nedavni skok počeo krajem aprila, na 8.756 smrtnih slučajeva.

Stručnjaci su pozvali na hitnu istragu ovog alarmantnog trenda, iako Vlada tek treba da signalizira da to namerava da uradi ili da ponudi bilo kakvo objašnjenje visoke stope smrtnosti.

Posmatrajući smrtne slučajeve prema datumu nastanka, ako ih uporedimo sa uvođenjem doza vakcine u prolećnoj kampanji za bustere kod starijih od 75 godina u Engleskoj, možemo videti ono što se čini kao korelacija, što znači da treba istražiti moguću vezu. Oštar pad u poslednjoj nedelji može biti pokazatelj da talas popušta, iako je kriza u ambulantnim službama i bolničkim kapacitetima u toku, to ostaje da se ispita.

Analizirajući podatke prema starosti, procenat smrtnih slučajeva starijih od 75 godina ponovo se vratio na 74%, nakon što je nakratko pao na 64% prošle nedelje.

Posmatrajući smrt po uzroku, možemo videti da su kardiovaskularne smrti (povezane sa srcem i krvnim sudovima) različitih vrsta bile visoke tokom tog perioda (isprekidana ljubičasta linija je očekivani broj smrtnih slučajeva). Imajte na umu da se ovi grafikoni odnose na bilo koji uzrok naveden u izvodu iz matične knjige umrlih, a ne samo na osnovni uzrok, što znači da se smrt svake osobe može pojaviti na više grafikona, jednom za svaki zabeležen uzrok smrti.

Dijabetes, bolesti urinarnog sistema i bolesti jetre takođe su u porastu.

S druge strane, rak nije naročito visok. Ovo je donekle iznenađujuće s obzirom na povlačenje zdravstvene zaštite u poslednje dve i po godine. To sugeriše da se nešto drugo dešava osim nedostatka pristupa zdravstvenoj zaštiti.

Smrtnost od respiratornih simptoma takođe nije visoka, što naglašava malu ulogu koju imaju COVID-19 i slični virusi u trendu.

Nulta Tačka/InfoWars

 2,091 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *