Zatrovan organizam traži ljuto! Ono što volimo da jedemo ukazuje na nedostatak materija u organizmu

Zatrovan organizam traži ljuto! Ono što volimo da jedemo ukazuje na nedostatak materija u organizmu

Američki istraživači ispitivali su navike u ishrani i osobine ličnosti više hiljada ljudi na osnovo onoga što vole pojesti s posebnim zadovoljstvom. Došli su do zanimljivih zaključaka ako imamo pojačanu želju za slatkim, slanim, ljutim, začinjenim… Hrana koju volimo ili nam ne paše može da otkrije i kakav nam je karakter. Evo rezultata istraživanja

 

 

Slikovni rezultat za hrana slano

 

 

ŽELJA ZA SLANIM ukazuje na nedostatak minerala, a posebno kalcijuma. Zbog toga organizam „traži“ natrijum iz soli koji privremno podiže nivo kalcijuma i čini se kao da je problem riješen! Osim toga želja za slanim u tanjiru može da bude signal nedostatka željeza i kalijuma.

Kada je o ličnosti riječ ljubitelji slanog se po pravilu prepuštaju životnoj matici i smatraju da sve što im se događa zavisi od spleta okolnosti na koje ne mogu da utiču.

 

 

 

ŽELJA ZA SLATKIM „otkriva“ unutrašnje nezadovoljstvo tako da je neophodno da se više luči hormon sreće serotonin. Problem je što zadovoljstvo izazvano slatkišima brzo prođe tako da je neophodna nova doza, što može da prouzrokuje zavisnost od slatkog.

„Slatkoljupci“ su, po pravilu, hedonisti koji se iz petnih žila trude da ostvare svoje želje i koje ne grize savjest zbog bilo čega što su uradili. Obično su druželjubivi. Međutim dogodi im se i da požele da se osame.

 

 

 

ŽELJA ZA SLATKIM I SLANIM ukazuje na nedostatak glukoze i natrijuma što prouzrokuje usporene reakcije i umor. A, da bi organizam mogao ponovo normalno da funkcioniše događa se da osjetimo potrebu da pojedemo, naizgled čudnu kombinaciju – kolač, pa kokice, ili jabuku, pa sendvič.

Kad je o karakteru riječ ljubitelji ove kombinacije su talentovani, kreativni i uživaju u privatnosti. Osim toga oni koji vole slatko – slanu hranu su diskretni, suzdržani i zatvoreni.

 

 

 

ŽELJA ZA LJUTIM I ZAČINJENIM signalizira da je organizam prepun toksina i produkata metabolizma tako da je neophodno preznojavanje i detaljno čišćenje. Može da ukaže i na nizak pritisak, da je neophodno da nam srce brže radi i da ubrzano dišemo da bi obezbijedili više kiseonika.

Ljubitelji ljute i začinjene hrane najčešće su perfekcionisti, vole red, pedantni su i uživaju u detaljima. Osim toga, oni ne vole da gube vrijeme na trivijalnosti i trude se da, kad nešto obećaju, ne iznevjere.

 

 

 

 

 

aura.ba

 1,630 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *