Zašto treba sačuvati mliječne zube svoje djece – Nevjerojatno otkriće!

Zašto treba sačuvati mliječne zube svoje djece – Nevjerojatno otkriće!

Kada djeci ispadaju mliječni zubići, mnogi roditelji čine poseban ritual, prenosi uspesnazena.com. Da razvesele dijete, zubić mijenjaju za novčić, i šalju ga zubnoj vili, jer sva djeca vole takvu zabavu. Odnosno, bacaju te zubiće.

 Ali, prema najnovijim znanstvenim istraživanjima, ispostavlja se da su mliječni zubi – vrijedan genetski materijal, koji se može izboriti s različitim ozbiljnim oboljenjima.

 

 

 

Stvar je u ovome – mliječni zubi u sebi sadrže matične stanice! Ove stanice mogu regenerirati neurone, kosti i hrskavice, a također, i neke stanice srčanog mišićnog tkiva.

 Suvremena znanost omogućuje korištenje ovih stanica za oporavak organa u slučaju bolesti.

Zadnja znanstvena otkrića svjedoče o tome da je moguće izliječiti leukemiju, multipli mijelom i  Hodgkinovu bolest pomoću korištenja matičnih stanica djeteta. Ranije su se ove bolesti liječile samo transplantacijom koštane srži ili drugog tkiva.

 

Slikovni rezultat za mlijecni zubi

 

Da se sačuvaju matične stanice, treba zamrznuti mliječni zub u roku od 48 sati nakon ispadanja. U Americi i mnogim drugim zemljama postoje banke krvi i tkiva iz pupkovine i banke matičnih stanica u koje se može predati genetski materijal na čuvanje, još pri rođenju djeteta. Ako se dijete razboli, ono će biti sigurno – nove tehnologije će se pobrinuti o njegovom zdravlju.

 Ali, ako ne postoje sredstva i mogućnosti korištenja takvih banki, neophodno je samo zamrznuti mliječni zub djeteta, i čuvati ga. Tko zna, možda će to u budućnosti spasiti njegov život …

 1,162 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *