ZABRANJEN IM JE PRISTUP ŠKOLI JER NISU NOSILI MASKE PRVOG DANA!

ZABRANJEN IM JE PRISTUP ŠKOLI JER NISU NOSILI MASKE PRVOG DANA!

Otac dvoje srednjoškolaca u Kaliforniji kaže da su njegova deca diskriminisana zbog svojih verskih uverenja nakon što su odbila da nose maske prvog dana škole i sada im je zabranjen pristup.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

 

“Poslani su kući i rečeno im je da se ne vraćaju sa ili bez maske”, rekao je Gary Nelson, čija deca, Drew (17) i Victoria (16) pohađaju Školski centar Temecula u Springs Charter Schools. “Ako to učine, biće optuženi za nezakonit pristup.”

Nelson je rekao da su Drew i Victoria, izbačeni iz kompleksa škole 19. augusta kada su odbili nositi maske zbog svojih verskih uverenja.

 

 

 

 

„Biblija kaže da smo stvoreni po Božjoj slici i Satana to pokušava sakriti. Maska je znak ugnjetavanja ”, rekao je Nelson(Otac dece) u četvrtak. “Da se radi o muslimanskoj, jevrejskoj ili nečemu istaknutijoj manjinskoj veri u ovoj zemlji, da, oni bi se prilagodili … samo da kažu da ne diskriminišu na osnovu te vere. Ali osećaju se sigurno jer je to hrišćanstvo. ”

Nelson je rekao da negova deca nisu skroz izbačeni iz škole, da imaju pristup školskim zadacima i da im je rečeno da mogu nastaviti školovanje kod kuće na internetu, ali da nastavnici ne odgovaraju njihovim potrebama.

Odbio je odgovoriti da li su mu deca vakcinisana.

Nelson je rekao da je Viktoriji rečeno da ode u direktorovu kancelariju nakon što se pojavila bez maske, ali da direktor nije bio unutra, pa se vratila u učionicu. Tada je nastavnik napustio prostoriju i pozvana je policija, rekao je. Službenik školskog osoblja suočio se sa Victorijom i rekao joj da napusti kompleks, rekao je otac.

Škola je poslala roditeljima e-pismo kao “meko zaključavanje”, pomoćnik direktora je u poruci naglasio da su vrata škole zaključana za njih, ali se nastava nastavlja.

Direktorica Rebecca Fabozzi u četvrtak nije odgovorila na e-poruku novinarima u kojoj se traži komentar na ovo dešavanje, a više telefonskih poziva školi nije uzvraćeno.

Fabozzi-jeva je u pismu Nelson-u, napisala da su njegova deca ometajuća i da krše obaveze Kalifornijskog odeljenja za javno zdravlje, ili CDPH, da učenici moraju da nose maske u javnim školama. Navela je i devet drugih situacija na koje brat i sestra nisu sledili školska pravila i politiku.

 

 

 

 

Direktorica škole je završila pismo rekavši da će Nelson-ova deca ostati na nezavisnom učenju kod kuće sa punim pristupom nastavnim planovima, resursima i nastavnicima.

Victoria je rekla da nije bilo lako zalagati se za svoja prava.

„Teško je ustati za ono što je ispravno. Odlučili smo sami da ne nosimo maske jer to nije samo izgovor. Zaista u to verujemo ”, rekla je. “ Uvek poštujem svaki autoritet, posebno nastavnike. Slažem se sa svim osobljem, nastavnicima i ostalim učenicima. To je bilo teško učiniti. ” kazala je ova mlada i hrabra devojka.

 

 

 

 

 

 

 

Nulta Tačka/nbcnews

 1,022 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *