ZA ULAZAK U KOSOVO OD DANAS SU VAM POTREBNE DVIJE DOZE VAKCINE!

ZA ULAZAK U KOSOVO OD DANAS SU VAM POTREBNE DVIJE DOZE VAKCINE!

Za ulazak na Kosovo od danas svaki građanin mora da poseduje potvrdu o vakcinaciji sa dve doze, prenosi Reporteri.

Građani Kosova ili osobe koje imaju privremenu ili stalnu boravišnu dozvolu na Kosovu, a nisu primile dve doze vakcine, moći će da se vakcinišu na prištinskom aerodromu i na punktovima u Vrbici, Merdaru, Beloj Zemlji i Đeneral Jankoviću.

Ove mere su oslobođeni profesionalni vozači, putnici koji su u tranzitu i koji na aerodromu neće da provedu duže od tri sata kao i strani državljani koji prolaze kroz Kosovo  autobusom i koji potpišu izjavu da se neće zadržati duže od pet sati. Potvrdu o vakcinaciji ne moraju da imaju strane diplomate, deca mlađa od 12 godina, kao i osobe koje imaju lekarsku potvrdu da ne mogu da prime vakcinu.

 

 

 

 

 

 

Mere podrazumevaju i da je kretanje građana dozvoljeno od pet časova ujutro do ponoći. Radno vreme restorana je do 23 sata, dok muzika mora da prestane u 21.30.

Vlada je 1. decembra prošle godine odobrila antikovid mere, koje su odmah stupile na snagu, a tada je najavljeno da će mera kojom se ulazak na Kosovo dozvoljava samo vakcinisanim sa dve doze početi da važi 3. januara 2022. godine.

NOVOGODIŠNJA EMISIJA – Evo šta nas čeka u 2022 godini! SPECIJALNI GOSTI!

NultaTačka

 1,229 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *