Za ovo mjesto niste znali da postoji – DUGINE PLANINE..

Za ovo mjesto niste znali da postoji – DUGINE PLANINE..

DUGINE PLANINE (KINA)

 

U provinciji Gansu u Kini, nalaze se veličanstvene Dugine planine. Ova atrakcija prostire se na površini od 400 km2, a sastoji od velikog broja zanimljivih stijena, od kojih su mnoge visoke nekoliko stotina metara.

 

Slikovni rezultat za dugine planine kina

 

Stijene su glatke i oštre, smještene pored dolina i na veličanstvenim platoima. Šarmiraju veličinom i spektakularnim izgledom, pri čemu i niži vrhovi izgledaju moćno. Dugine planine formirane su erozijom crvenog kamena zbog čega su nastali izolovani vrhovi sa strmim stranama. Glavni elementi od kojih je sačinjena ova formacija jesu crveni pijesak, kamenje i blato. Naučnici vjeruju kao su planine formirane pomjeranje zemljine kore. Mnogi turisti, koji su posjetili ovo spektakularno mjesto, kažu kako ga je najbolje posjetiti u suton, kada se boje simultano i kontinirano mijenjaju.

 

 

 

 

 

Slikovni rezultat za dugine planine kina

 

DUGINE PLANINE (PERU)

 

Paruanske planine Vinikunka predstavljaju jedan od najnevjerovatnijih pejzaža na Zemlji. Naziv Dugine planine dobile su zahvaljujući različitim, predivnim nijansama. Naučnici ne znaju šta je prouzrokovalo boje duge na planinskim stijenama.

 

 

 

Slikovni rezultat za vinikunka

 

 1,678 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *