YouTube zabranjuje sve videozapise koje govore protiv pelcovanja , pojačavajući tako Cov cenzuru

YouTube zabranjuje sve videozapise koje govore protiv pelcovanja , pojačavajući tako Cov cenzuru

YouTube će zabraniti svaki “štetan sadržaj o cjepivima” sa svoje platforme, uključujući tvrdnje da su cjepiva neučinkovita u smanjenju prijenosa bolesti. Zabrana dolazi nakon godinu dana eskalacije cenzure od strane tvrtke u vlasništvu Googlea.

“Neprestano vidimo da se lažne tvrdnje o cjepivima protiv koronavirusa prelijevaju u dezinformacije o cjepivima općenito, a sada smo na mjestu u kojem je važnije nego ikad proširiti posao koji smo započeli s Covidom-19 i na druga cjepiva,” izjavili su iz YouTubea u srijedu u objavi.

Nova pravila zabranjuju sadržaj u kojem se navodi da cjepiva “uzrokuju kronične nuspojave”, da “ne smanjuju prijenos ili skupljanje bolesti” i da sadrže nenavedene sastojke poput fetalnih stanica. Pravila se primjenjuju na sva trenutno odobrena i primijenjena cjepiva, a ne samo na vakcine protiv Covida-19.

 

Youtube-Cjepiva

 

Na prvi pogled, pravila su otvorena za tumačenje. Moderatori usluga YouTubea morat će, na primjer, odlučiti hoće li sadržaj koji raspravlja o nuspojavama biti izvan “rijetkih nuspojava koje priznaju zdravstvene vlasti”. Slično tomu, više studija i podaci iz stvarnog svijeta sugerirali su da su cjepiva protiv Covida-19 manje učinkovita u sprječavanju prijenosa i infekcije nego što se ranije mislilo, a neki sugeriraju da ta učinkovitost s vremenom opada.

I dok YouTube izričito zabranjuje tvrdnje o tome da cjepiva sadrže fetalno tkivo ili fetalne stanične crte, injekcije za različite bolesti, uključujući hepatitis A, rubeolu i vodene kozice, zapravo se proizvode pomoću staničnih crta započetih u pobačenom fetalnom tkivu, ali pojedinačne doze ne sadrže ništa od ovakvog tkiva.

Sadržaj koji krši ta nova pravila primit će niz “opomena” od YouTubea, s tri opomene koje će rezultirati ukidanjem kanala koji krši pravila.

Nova pravila nadopunjuju postojeću YouTubeovu “medicinsku dezinformacijsku politiku Covida-19” koja postavlja široki raspon zabranjenih tema u vezi s koronavirusom. To uključuje videozapise koji „ohrabruju kućne lijekove“, sadržaj u kojem se tvrdi „da maske ne igraju ulogu u sprječavanju kontrakcije ili prijenosa Covida-19“ i sadržaj „koji preporučuje upotrebu ivermektina ili hidroksiklorokina za prevenciju Covida-19“.

Posljednje dvije teme kontroverzne su jer nema znanstvenog konsenzusa da maske sprječavaju prijenos virusa, a Ivermektin je u studijama pokazao neki potencijal kao način liječenja Covida-19.

Ipak, YouTube je u srijedu izjavio da je od prošle godine uklonjeno više od 130.000 videozapisa zbog kršenja ovih pravila.

Ranije ovog tjedna YouTube je trajno izbrisao RT-ove kanale na njemačkom jeziku (RT DE i DerFehlendePart). Tvrtka je uklonila kanale nakon što je u četiri videa izrekla opomene RT DE-u zbog navodnih “medicinskih dezinformacija”. Među tim slučajevima navodnih “dezinformacija” bio je i intervju s njemačkim epidemiologom Friedrichom Puernerom, koji je kritizirao metode njegove vlade u borbi protiv pandemije. On je, međutim, bio za cijepljenje i nikada nije sumnjao u pandemiju Covida-19. Od 21. rujna RT DE više nije smjela postavljati videozapise niti voditi streamove uživo na svom YouTube kanalu. Sadržaj RT DE, iako neoznačeni videozapisi, dijeljen je putem drugog kanala, DFP-a (također u vlasništvu RT-a u Njemačkoj). YouTube je tvrdio da je ovo kršenje opomene izrečene RT DE-u, a platforma u vlasništvu Googlea uklonila je oba kanala.

Tiskovni tajnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, rekao je u srijedu novinarima da je zabrana predstavljala “slučaj cenzure i ometanja medijskog širenja informacija”, koju će istražiti ruski regulatorni mediji, dodavši da “mora postojati nulta tolerancija za takva kršenja zakona.”

 

 

 

www.logicno.com

 1,078 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *