Volite li ponekad nešto popiti? Onda vam trebaju ovi savjeti kako izbjeći mamurluk

Volite li ponekad nešto popiti? Onda vam trebaju ovi savjeti kako izbjeći mamurluk

Ekspertica za vino Amelia Singer, otkrila je nekoliko savjeta što treba učiniti da se nakon noći slavlja i pijenja jeftinog alkohola ne bi osjećali mamurno. Ako ste se ikada ujutro, poslije noći ispijanja jeftinog vina, probudili mamurni, znate da je to iskustvo koje ne želite ponoviti.

Vina bolje kvalitete manje utječu na mamurluk pa će vam poslije burne noći biti jasno zašto toliko koštaju. Savjeti Amelije Singer uključuju i uzimanje nekih nadomjestaka, prije i nakon vesele noći, uz ispijanje puno vode, i poduzimanje koraka da se ne opijete i prije nego ste i počeli piti.

1. Uzmite antihistaminik

Znate li da će vam se mamurluk pojaviti samo od crnog vina, može biti da imate problem sa histaminom. Želite li u večernjem izlasku uživati u crnom vinu, prije izlaska popijte antihistamink i vidjet ćete ogromnu razliku.

2. Uzmite C vitamin prije izlaska

Prije nego počnete piti, popijte C vitamin. On neće spriječiti da se napijete, ali dokazano smanjuje toksičnost alkohola i iritantne nuspojave koje imate slijedećeg dana. Količina koju trebate uzeti je od 800 do 1000 miligrama.

Slikovni rezultat za mamurluk

3. Uzmite sikavicu

Ljudi se kunu da ovo djeluje. Aktivni sastojak sikavice je silimarin, biljka koja se koristi za poboljšavanje zdravlja jetre i čišćenje od alkohola i raznih lijekova.

4. Rezervirajte sljedeći dan za vježbanje

Vježbanje je najbolja prevencija mamurluka, iznojit ćete sve toksine.

5. Prije spavanja, uzmite multivitamin

Alkohol uzima tijelu važne minerale, osobito magnezij, kalij i cink.

6. Pijte puno vode

Većina mamurluka javlja se zbog dehidracije, na svaku čašu vina popijte čašu vode.

7. Birajte vina s manje alkohola

Danas i jesu u trendu vina koja sadrže manje alkohola. Takva vina stižu iz hladnijih klima, vina iz Australije i Tasmanije imaju manji postotak alkohola. Odlične opcije su pinot noir, rizling, beaujolais, sauvignon blanc, ausrijska i njemačka bijela vina, vino verde, provence rose.

8. Pazite na veličinu čaše

Budite svjesni da su čaše u restoranima i barovima puno veće nego što su bile. Čaša od 2.5 decilitra sa 14 postotnim alkoholom po volumenu na 3.5 jedinica sadrži više od dvostruko više alkohola od čaše od 125 ml u kojoj je 11 posto alkohola po volumenu, što su samo 1.4 jedinice.

9. Jedite dok pijete

Budite Evropljani i jedite dok pijete. To usporava apsorpciju alkohola u krv.

10. Izbjegavajte slatka jela i pića

Izbjegavajte zaslađena pića i slatku hranu kad pijete alkohol. Rafinirani šećer može aktivirati imunološki sustav i pokrenuti upale koje slijedećeg dana utječu na mentalne procese.

 

 

 

 

 

izvor: telegram.hr

 1,130 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *