VJERUJU JOŠ SAMO U KANABIS: OBOLJELI ZAKONOM ZABRANJENU ROBU NABAVLJAJU GDJE I OD KOGA STIGNU

VJERUJU JOŠ SAMO U KANABIS: OBOLJELI ZAKONOM ZABRANJENU ROBU NABAVLJAJU GDJE I OD KOGA STIGNU

 

Dok početak primjene kanabisa u medicinske svrhe u BiH još nije ni na pomolu, u ponudi internet oglasa sve češće se može naći ulje od ove biljke.

Pored toga, pojedini oglašivači ne kriju da je ulje od konoplje koje prodaju proizvedeno od domaćih biljki, te da pomaže u liječenju mnogih bolesti. Navode da je riječ o 100 posto čistom ulju od konoplje, za koji je urađena i laboratorijska analiza!

 

Cijena pakovanja od pet mililitara u prosjeku košta oko 300 maraka, a deset mililitara oko 550 KM.

U Udruženju oboljelih od multiple skleroze iz Hercegovine već odavno ne kriju da ovo ulje nabavljaju gdje i od koga stignu.

 

 

– Vjerujemo još samo u kanabis, ali imamo sve manje vremena. Nije nam jasno gdje je zapelo, kad se preparati na baze ove biljke već odavno koriste u nekim državama bivše Jugoslavije. Dok nam ne bude dostupno u apotekama, ulje kanabisa ćemo nabavljati na crnom tržištu – poručuju iz ovog udruženja.

 

 

Pored liječenja karcinoma i multiple skleroze, medicinska upotreba marihuane u svijetu je prisutna i za ublažavanje padavice, arteroskleroze, hroničnih bolova, migrene, reumatske bolesti, atipičnog dermatitisa, depresije…

 

 

 

 

 

hayat.ba

 1,012 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *