(VIDEO)Pariz: “Ucjene ne prolaze”, Zdravstveni radnici bacaju uniforme na protestu protiv obavezne vakcinacije

(VIDEO)Pariz: “Ucjene ne prolaze”, Zdravstveni radnici bacaju uniforme na protestu protiv obavezne vakcinacije

Juče su se ponovo u celoj Francusko održali veliki protesti protiv sanitarne propusnice i obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika i vatrogasaca. U Parizu su se održala dva velika skupa za koje je ministarstvo unutrašnjih poslova reklo da je ukupno bilo 17000 demonstranata. Učesnici i organizatori protesta govore da ih je bilo sigurno preko 100000. Jedan protest je bio u organizaciji vođe patriotske stranke Florian Philippot-a a drugi u organizaciji žutih prsluka.

Ono što je privuklo pažnju je bilo okupljanje zdravstvenih radnika i vatrogasaca koji od 15.septembra neće moći više da rade ako nisu vakcinisani. 300000 zdravstvenih radnika odbijaju da se vakcinišu pa je francuska država u panici kako nadoknaditi njihov nedostatak znajući da i u normalnim uslovima zdravstveni radnici i te kako fale.

 

 

 

Ovoga puta zdravstveni radnici i vatrogasci su se okupili ispred ministarstva zdravlja gde su protestovali. Na porukama koji su nosili moglo se videti: “Ucene ne prolaze”, “Ja nisam QR kod, ja sam ljudsko biće”, “Svi protiv ucena”…

 

 

Kako prenosi francuski Le Parisien, francuski zdravstveni radnici, vatrogasci, i zaposleni u bolnicama i staračkim domovima će od 15.septembra dobiti suspenziju svog ugovora o radu ako ne budu primili makar jednu dozu vakcine protiv Kovida-19. To ih je nqteralo da juče izađu na ulice i protestuju protiv ovakve odluke.

 

“Ali koja demokratska država to radi, ogorčena je Marija, privremena medicinska sestra u Gornjim Alpima (05), ne, ali iskreno, to je prosto prezir”.

 

Kao i mnogi prisutni zdravstveni radnici, u znak protesta Nathalie je bacila beli radni mantil na zemlju. “Radila sam dok sam bila pozitivan na Kovid, asimptomatski. Odlazila sam na posao svaki dan, čak 40-45 sati nedeljno, to nikome nije predstavljalo problem, zaista nikome, a danas, jer neću primiti ovu injekciju, teraju me da napustim”, priseća se Nathalie, medicinska sestra u jednoj bolnici, .

 

 1,229 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *