VIC DANA : Naučnici zaključili da JAJA izazivaju zgrušavanje krvi a ne vakcine!!!

VIC DANA : Naučnici zaključili da JAJA izazivaju zgrušavanje krvi a ne vakcine!!!

Naučnici sada upozoravaju javnost da konzumiranje jaja može izazvati krvne ugruške, moždani udar i srčani udar.

Prema novoj naučnoj studiji, hranljivi sastojak koji se nalazi u jajima povećava rizik od zgrušavanja krvi. Express.co.uk izveštava: Studija koju je sprovela Klivlendska klinika sugeriše da holin može da učini krv sklonijom zgrušavanju.

Holin se ponekad prodaje u suplementima ishrani bez recepta.

Smatra se esencijalnim nutrijentom koji se široko preporučuje za optimalno zdravlje. Prema Medical News Today, podržava različite telesne funkcije, uključujući rast ćelija i metabolizam.

Naučnici objašnjavaju da telo proizvodi nešto holina, ali većina dolazi iz izvora ishrane kao što su jaja.

Međutim, istraživači su otkrili da konzumiranje hranljivih materija u visokim koncentracijama može dovesti do zgrušavanja.
Oni su sugerisali da bi bakterije u crevima mogle da stupe u interakciju sa holinom kako bi proizvele jedinjenje koje podstiče krvne pločice da se zgrudavaju, stvarajući tako krvni ugrušak.

Mljeveni fetusi nijesu u sastavu vakcina - Raskrinkavanje

Tim je primetio da je u interakciji sa crevnim bakterijama holin proizvodi supstancu zvanu TMAO. Supstanca, koja je skraćenica za trimetilamin N-oksid, nastaje kada crevne bakterije razgrađuju brojne hranljive materije.

Za svoju interventnu studiju, istraživači su obezbedili oralne dodatke holina zdravim vegetarijancima i onima koji sve jedu.

Obe grupe su pokazale 10 puta povećanje nivoa TMAO u plazmi nakon dodavanja holina.

Takođe su primetili povećanje odziva trombocita, faktor rizika za trombotične događaje.

Prema rečima glavnog autora studije, supstanca je u prethodnim studijama povezana sa povećanim rizikom od krvnih ugrušaka, srčanog i moždanog udara.

Visok nivo supstance u krvi je povezan sa povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti.

Dok se rizik od zgrušavanja krvi kod ljudi povećao, ovo bi se moglo svesti na minimum konzumiranjem niskih doza aspirina, rekli su istraživači.

Iako je lek bio uspešan u smanjenju rizika od nakupljanja ugrušaka, međutim, nije u potpunosti eliminisao rizik.

Vredi napomenuti da su koncentracije holina koje se nalaze u hrani generalno bezbedne, ali konzumiranje suplemenata sa holinom može predstavljati zdravstveni rizik.

Doktor Stenli L. Hejzen sa Klivlend klinike u Ohaju je rekao: „Osim ako vam to ne prepiše lekar, izbegavajte suplemente sa holinom.“

Druge prehrambene navike koje mogu povećati rizik od zgrušavanja krvi uključuju dehidraciju, jer to uzrokuje zgušnjavanje krvi.

Kada je telo lišeno tečnosti, krvni sudovi se takođe mogu suziti, što je još jedan poznati faktor rizika za zgrušavanje.

NultaTačka

 567 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *