Veliki horoskop do kraja godine: Posao, ljubav, Jupiterovi darovi i Saturnove lekcije za vas!

Veliki horoskop do kraja godine: Posao, ljubav, Jupiterovi darovi i Saturnove lekcije za vas!

Razdoblje od do kraja godine bit će dosta energetski intenzivno za sve znakove! Očekuju nas 3 pomrčine koje su simbol radikalne i temeljite životne promjene. Saturn se nalazi u svom sjedištu, u Jarcu, isto kao i Jupiter u Strijelcu, pa će ta 2 planeta imati vrlo snažan utjecaj na naše živote. Što vas sve čeka, kako najbolje iskoristiti planetarne potencijale te koje vam važne poruke šalje utjecaj Saturna i Jupitera?

Očekuju nas tri pomrčine, dvije u srpnju (2. i 16.7.) te jedna u prosincu (26.12.) koje su uvijek simbol neke radikalne i temeljite životne promjene, koje ovaj put mogu biti vezane uz privatni život, dom, karijeru i odnose s autoritetima, uz pitanja koja se odnose na naš poslovni, društveni status i preuzimanje odgovornosti te na ono što nas čini sigurnim. Koje je naše mjesto sigurnosti koje nam omogućuje da stvaramo i napredujemo, unatoč svim izazovima i poteškoćama koje susrećemo na putu? Ove pomrčine nas uče kako pronaći ravnotežu između privatnog i poslovnog života.

 

 

 

 

 

Kolovoz će također biti značajan jer su prisutna dva Mlađaka u unutar jednog mjeseca što je redovito simbol nekog završetka i novog početka.

Saturn se nalazi u svom sjedištu, u Jarcu, isto kao i Jupiter u Strijelcu, pa će ta dva planeta imati vrlo snažan utjecaj na naše živote. Vrijeme da otpustimo sve ono što nam više ne služi. Učimo se prevladavati vlastite strahove, razvijati se i kretati unatoč njima te izlaziti iz zone sigurnosti jer nas tamo vani čeka prilika za rast i razvoj, odnosno za poboljšanje kvalitete života. Ovo je poučno razdoblje, a promatramo li život kao školu, možemo puno naučiti o sebi i kroz to napredovati u osobnom razvoju.

Najviše će u ljubavi uživati Lavovi, Strijelci, a i Djevice čeka jedna važna odluka tijekom ljeta, pa sve do polovine listopada. U poslu sada najviše prilika za napredak imaju Strijelci, a i Ovnovima se nudi prilika da prevladaju neke poteškoće iz prošlosti i krenu prema naprijed. Škorpioni će osjetiti veliki rast na polju financija.

Ovan

Ocjena 3

Ljubav i odnosi: U srpnju će vas zaokupljati obiteljske teme ili pitanja vezana uz stanovanje i članove s kojima dijelite stambeni prostor. Ako puno radite, lako je moguće da vam bližnji prigovore na čestom izbivanju i odsutnosti. Ljubavni život procvjetat će u kolovozu kada ćete osjetiti priliv optimizma i entuzijazma. Puni ste energije, vrlo strastveni, iznimno domišljati i kreativni u stvaranju novih ljubavnih prilika, pa je kolovoz sjajno vrijeme za samce i one koji su u potrazi za avanturom. Ljubav će vas ‘pronaći’ i ako ste u vezi. Partner vam se približava s više želje i žudnje. Zabava i noćni izlasci nude pregršt dobrih prilika. Listopad će biti mjesec važnih odluka vezanih uz druge ljude ili odnos u kojem se nalazite. Umjesto borbe za nadmoć, pokušajte vježbati kompromise i toleranciju. U listopadu i prvom dijelu studenog Mars bi vas mogao potaknuti na neke konflikte i bračne razmirice. Uočite slabosti u svom odnosu koje bi u budućnosti bilo vrijedno osnažiti.

Posao i novac: Planetarni utjecaji navješćuju mogućnost krupnijih odluka koje će biti vezane uz vašu karijeru i posao koji radite, a koji bi mogli kulminirati krajem ove ili početkom iduće godine. Rujan će biti dosta jak u poslovnom smislu. Dolaze neki novi poslovi, a čak se i ljubavni život može odvijati kroz posao ili osobu s kojom ćete surađivati. Studeni će biti dobar za financije i putovanja.

Zdravlje: Više pažnje posvetite kvaliteti svoje svakodnevice. Odmarate li se dovoljno, znate li se opustiti nakon napornih radnih aktivnosti? Imunitet će vam biti slabiji u srpnju i listopadu, pa ne rasipajte energiju i pripazite na glavu, leđa i trbuh.

Važna razdoblja: Od 23. do 28.7. optimističan aspekt Marsa i Jupitera osnažuje vaše samopouzdanje i omogućuje vam da ostvarite nešto što će vas usrećiti i učiniti ponosnima.

Vaša misija: Dobro je pronaći ravnotežu između posla i privatnog života. Ne uzrujavajte se oko stvari koje ne možete promijeniti. Ono s čime niste zadovoljni ili vas opterećuje (posao, odnosi s autoritetima, osjećaj nesigurnosti), naučite prihvaćati s više mira, tek tada možete nešto poduzeti pod tom pitanju.

Saturnove lekcije: Dolaze nove odgovornosti na poslu ili u karijeri. Drugi mogu prepoznati vašu mudrost i iskustvo. Sa Saturnom se odvajate od svega što vam više nije vrijedno, radite rekapitulaciju dosadašnjih postignuća, nešto okončavate i započinjete nešto novo.

Jupiterovi darovi: Jupiter vas potiče na učenje i obrazovanje. Korist dolazi od znanja, od putovanja, kontakata s inozemstvom i osobnog razvoja. Što je to što biste htjeli ostvariti u budućnosti? Što vam u tome može pomoći?

Bik

Ocjena 4

Ljubav i odnosi: Ako ste rođeni Od 21. do 25.4. utjecaj Urana može unijeti vrlo turbulentne i neočekivane događaje u vaš život. Ne ide više po starome, nešto se treba pomaknuti s mjesta. Ljetni mjeseci bit će odlična test proba za sve parove koji su u dilemi što i kako dalje, kao i za netom zaljubljene. Može biti i nešto zahtjevnijih iskustava, no krajem kolovoza i tijekom rujna dolazi do preporoda. Samci bi se mogli zaljubiti. Odnosi bi mogli doživjeti pozitivne preobrazbe kao što je buđenje uspavanih strasti, intenzivnija društvena aktivnost, više zabave, a manje brige. Listopad i studeni mogu biti vrlo varljivi i promjenjivi na način da se opet potaknu neki stari razgovori oko pitanja koja nisu do kraja riješena. Možda ćete osjetiti ljubomoru, odnosno doznati da je vaš partner nekome vrlo zanimljiv i privlačan. Kraj godine, osobito prva polovina prosinca bit će pozitivna za vas jer možete dobiti, pronaći ono što tražite. Puno je strasti, ali i želje da se ta strast kanalizira kroz odnos koji vam daje osjećaj sigurnosti.

Posao i novac: Rođeni od 12. do 25.4. mogu susresti s naglim promjenama na profesionalnom polju. Rađa se težnja za napretkom i progresom, pa ako vam to sadašnji posao ne omogućuje, tražit ćete nešto novo. Rujan je dosta dobar jer svoje radne kvalitete i vještine možete pokazati u najboljem svjetlu i zadobiti povjerenje nadređenih. Slična situacija je i u listopadu kada se opseg vaših obaveza povećava, a radni dan produljuje. Kraj godine bit će jako dobar za poboljšanje financijskog aspekta života.

Zdravlje: Vaša zdravstvena slika je uglavnom povoljna. Kroz srpanj i kolovoz možete biti nešto osjetljiviji i umorniji. Pripazite na tlak i srce. U listopadu uvedite zdravije navike u svoj život. Počnite redovito vježbati.

Važna razdoblja: Od 22. do 27.8. blizina Venere i Marsa u Djevici pokazatelj je strasti i zaljubljenosti. Obratite pažnju na ono što dolazi u vaš život. Možda vas u potpunosti promijeni.

Vaša misija: Što možete učiniti kako biste unaprijedili svoje znanje i obrazovanje? Kako promijeniti neka uvjerenja koja vas koče da ostvarite svoj puni potencijal? To su neka od pitanja koja je dobro razmotriti jer vam nude priliku za unaprjeđivanje kvalitete života.

Saturnove lekcije: Vaš pogled na svijet prolazi kroz krupne transformacije. Putovanja, avanture i učenje mogu podržati vaš osobni rast. Možete se posvetiti završetku studija, učenju ili pisanju projekta, ili reorganizirati život kako bi vaši snovi postali stvarnost. Saturn vam može pomoći u ostvarenju posebne želje.

Jupiterovi darovi: Jupiter vam pomaže u shvaćanju da niste sami. Možete imati koristi od tuđih materijalnih i energetskih resursa. Tražite pomoć, savjet. Ako se loše osjećate, krenite na terapiju. Svako novo iskustvo koje podržava vaš rast, mijenja vas u pozitivnom smislu.

Blizanci

Ocjena 4

Ljubav i odnosi: Ljeto će za vas biti vrlo dinamično i aktivno. Puno ćete se kretati, komunicirati, dogovarati susrete, tražiti neku promjenu koja će vas podići na noge i osvježiti vam svakodnevicu. Od 7.7. do 1.8. Merkur je retrogradan, pa se pripremite i na neke odgode, faze zbunjenosti ili dilema koje će proći početkom kolovoza. Prva polovina kolovoza može vam donijeti jedno romantično putovanje ili susret u drugom gradu. Od kraja mjeseca pa tijekom rujna ulazite u nešto napetije razdoblje. Napetosti u odnosima rastu. Imate dojam da vas bližnji ne razumiju i ne podržavaju vaše planove. Dosta obaveza ide kroz dom i obitelj Tijekom listopada pa sve do kraja godine ulazite u fazu regeneracije, sređivanja dojmova i iskustava koje vam je donijela ova godina. Studeni vam nudi još jednu zanimljivu ljubavnu priliku koju bi bilo dobro prihvatiti. A u prosincu započinje nova faza u vašem ljubavnom životu. Moguć je kraj i novi početak.

Posao i novac: Tijekom preostalog dijela godine dobro je usmjeriti više pažnje na financijsku stranu života. Kako možete više zaraditi, biti zadovoljniji u poslovnom smislu? U srpnju je dobro podmiriti neka stara dugovanja, dovesti financijsku situaciju u ravnotežu. Kraj kolovoza i prva polovina rujna bit će nešto naporniji, dok kraj godine povećava vaše šanse da uspijete u ostvarenju nekih planova i ambicija.

Zdravlje: Primijetit ćete oscilacije u raspoloženju, a moguće su i neke promjene po pitanju tjelesne težine. Tijekom rujna pripazite na probavu, dišne putove i čuvajte se prekomjernih napora. Više pažnje posvetite i svom mentalnom zdravlju.

Važna razdoblja: Od 14. do 15. listopada imate priliku iscijeliti neke probleme s kojima ste se susretali u ljubavnom životu, posebno tijekom rujna. Sada je vrijeme da prošlost ostavite iza sebe i krenete prema naprijed.

Vaša misija: U prilici ste naučiti cijeniti, vrednovati i brinuti za svoje materijalne posjed, prepoznati sve ono što ste dosad stvorili. Naučiti vrednovati sebe i svoje znanje, talente i iskustvo. i brige za naše materijalne posjede. Osim toga, vaša misija je naučiti razlikovati seks od prave intimnosti i bliskosti.

Saturnove lekcije: Možete razviti zreliji način razmišljanja o novcu, posebno o dugoročnom ulaganjima, porezu, kreditu, životnom osiguranju. Pojavljuju se dublji uvidi vezani uz novac koji dijelite s partnerom ili na poslu. Preuzmite odgovornost za stvaranje financijske sigurnosti koju želite.

Jupiterovi darovi: Jupiter vas upoznaje s vanjskim svijetom, s vašim odnosima, s ljudima koji vas okružuju i omogućuje vam da podijelite sebe s drugima. Sada upoznajete ljude koji će vam obogatiti život, možda pronaći ljubav svog života ili sklopiti financijski korisno poslovno partnerstvo.

Rak

Ocjena 3/4

Ljubav i odnosi: Već ste mogli primijetiti koliko je ova godina dosad za vas mogla biti prepuna iskustava i događaja koji su vas primoravali da se suočite s nekim svojim nesigurnostima i strahovima. Možda ste započeli jednu značajnu vezu koja vas ‘uči’ kako pokloniti povjerenje, otvoriti svoje srce, zacijeliti stare rane. Novi odnosi obilježeni su razlikom u godinama. U dugim vezama i brakovima dolazi do suočavanja sa svim onim što je gurnuto pod tepih. Vrijeme je za veliko pospremanje i čišćenje prostora vaše intime. Uspijete li prevladati neke izazove vaš će brak biti još čvršći i jači, osobito u srpnju i listopadu. Kraj godine donosi priliku za novu ljubavnu priču,. Samci bi mogli upoznati osobu koja će obilježiti iduću godinu. Zauzeti će donijeti neke odluke koje će obilježiti daljnji razvoj događaja u njihovoj vezi ili braku. Ulazite u razdoblje u kojoj možete kapitalizirati znanje i iskustvo stečeno kroz protekle dvije godine.

Posao i novac: Ovo je godina koja od vas traži da se pomaknete s mjesta, proširite svoje poslovanje, pronađete ono radno mjesto koje će vam omogućiti da rastete i napredujete. Financijska situacija imat će trend rasta, osobito tijekom ljetnih mjeseci. Rujan je također prilično snažan mjesec za učenje, komunikaciju i honorarni rad.

Zdravlje: Prvi dio ove godine mogao je biti dosta iscrpljujući. Češće su vas ‘napadala’ tjeskobna raspoloženja, no sada vam već postaje jasno da ste jači i snažniji nego što mislite. Do kraja godine pronađite neke aktivnosti koje će vas tjelesno regenerirati i osnažiti vam duh.

Važna razdoblja: Cijeli će srpanj biti značajan za vas. Venera u vašem znaku će vas proljepšati i uz malo truda i nešto vjere, uspješno ćete ostvariti neke ljubavne i financijske želje.

Vaša misija: Vaša misija je učenje prihvaćanja vlastite emocionalnosti. Potrebna je hrabrost da se srce nosi na dlanu. Nemojte igrati po tuđim pravilima i dopuštati da vas drugi kontroliraju i govore vam što da radite. Vjerujte svojoj intuiciji. ‘Osjetite’ svoje osjećaje. Vaša intuicija će vam reći kako se zaštititi.

Saturnove lekcije: Naglasak je na partnerstvima i odnosima. U važnom odnosu možete tražiti više sigurnosti. To bi moglo dovesti do formaliziranja posebne veze, kao što je brak ili sklapanje poslovnog ugovora. Preuzimate veću odgovornost za sebe u odnosima, osobito onim intimnim. Upoznajete svoje strahove i nesigurnosti koji ometaju zdravlje u ljubavnim odnosima.

Jupiterovi darovi: Sada je vrijeme kada možete unijeti pozitivne promjene u svoje radne navike, u svoju svakodnevicu, ali se i više posvetiti svom zdravlju i izgledu. U prilici ste osvijestiti i nove putove do poslovnog uspjeha i kako vi doprinosite tome.

Lav

Ocjena 5

Ljubav i odnosi: Preostali dio ove godine ukazuje na novi rast i promaknuća na polju ljubavi, zabave, druženja i sklapanja novih poznanstava. Ako ste još uvijek sami, a tražite ljubav, krenite u akciju tijekom srpnja i kolovoza. Ljeto može biti posebno znakovito u smislu zaljubljivanja, porasta samopouzdanja i osjećaja privlačnosti. Kao da dolaze neke nagrade za minuli trud i rad na polju ljubavi. U prilici ste kapitalizirati svoje zavodničke vještine i šarm. To vrijedi i za zauzete. Znate kako doprijeti do partnera, zavesti ga svojom jakom osobnošću. Strasti će biti snažne cijeli kolovoz i rujan, zato zgrabite svaku priliku koja vam se nađe na putu, priliku koja će vam pomoći da uživate i prepoznate sve čari života udvoje. U listopadu vas očekuje dosta obaveza, pa ćete biti malo nemirniji i nervozniji, no već u studenom Venera i Jupiter u Strijelcu donose ispunjenje kroz ljubav, roditeljsku ulogu, prijatelje i aktivnosti u kojima srčano uživate.

Posao i novac: Idućih šest mjeseci bit će planetarno povoljni za vaš poslovni i financijski život. Bavite li se nečim kreativnim, uložite dodatni napor kako biste osnažili osjećaj vrijednosti onoga što stvarate. Mogu doći i neke nagrade i priznanja koja ćete zaslužiti svojim predanim radom. Osobito je povoljno ljeto, isto kao i studeni i prosinac.

Zdravlje: Iako ćete imati dosta optimizma i energije, bit će razdoblja (listopad, dijelom i prosinac) kada će vam nedostajati snage. Usporite kada osjetite umor. Pripazite na kosti, kralješnicu, koljena.

Važna razdoblja: Kolovoz će definitivno biti vaš mjesec. Sjajite, puni ste energije, sve vam nekako polazi za rukom. Osvajate osmjehom i lakše ispunjavate svoje potrebe. To je mjesec velikih zgoditaka!

Vaša misija: Više pažnje posvetite svom fizičkom i emocionalnom zdravlju. Osim toga, pokušajte obuzdati svoj ego i dopustiti si vjerovati u ono što ne možete dodirnuti i vidjeti. Vrijeme je da krenete na duhovno putovanje i oslobodite se strahova koji vas koče u ostvarenju veće životne produktivnosti.

Saturnove lekcije: Rituali koje posvećujete svom zdravlju, odlazak na wellness, masažu, tehnike samopomoći – sve to može unaprijediti vašu životnu energiju. Saturn vam pomaže kako da se bolje organizirati u vremenu i prostoru, kako da postanete učinkovitiji te da delegirate poslove kako biste imali više vremena za sebe.

Jupiterovi darovi: Pozitivan utjecaj Jupitera osnažuje vašu kreativnost, sposobnost uživanja i pomaže vam da se lakše povežete s ljudima te da ostvarite neke svoje posebne talente. Velika podrška ide kroz prijatelje, a ugodna iskustva kroz djecu i zabavu.

Djevica

Ocjena 4

Ljubav i odnosi: Ovo je vrijeme u kojem biste neke nedovršene priče iz prošlosti mogli napokon okončati. Postaje vam jasno što hoćete, a što nećete. Kao da se stvari u vašem srcu i umu kristaliziraju i uspostavljate novi poredak u svom ljubavnom životu. Neke maske padaju, suočavate se s nerealnim očekivanjima i shvaćate da je sada više nego ikada potrebno uzeti sudbinu u svoje ruke. Odnosi koji su zadovoljavajući, sada će postati još stabilniji. U svojoj blizini sigurno imate osobe na koje se uvijek možete osloniti i koji će biti tu za vas. Dosta ste posvećeni i životnim zbivanjima svog djeteta. U život vam se mogu vratiti jedno staro i već zaboravljeno prijateljstvo. Ono što ćete planirati i pripremati tijekom srpnja i prve polovine kolovoza, ugledat će svjetlo dana od kraja kolovoza pa sve do sredine listopada, što je jedno od najproduktivnijih i najintenzivnijih razdoblja u godini za vas. Neke važne odluke donosite za svoju ljubavnu budućnost i zato je jako bitno da to vrijeme dočekate s jasnom namjerom što želite od svog bračnog i partnerskog života.

Posao i novac: U financijskom smislu razdoblje će biti podložnije oscilacijama. Rastu neki troškovi vezani uz dom i kućanstvo. No izvrsno je što uvijek nekako pronađete izlaz iz svakog problema. Rujan je iznimno dobar za traženje posla ili za napredovanje na postojećem radnom mjestu. Kraj godine donosi više optimizma i vjere u uspjeh.

Zdravlje: Potraga za ravnotežom i dosljednost bit će ključni. Umjereno jedite, spavajte uredno i nemojte pretjerivati u stvarima koje vam štete. Više pažnje posvetite trbuhu i kukovima. U rujnu izbacite iz prehrane namirnice koje vam štete.

Važna razdoblja: Prva polovina rujna bit će iznimno aktivno razdoblje u vašem životu. Mnogo posla, puno kretanja i aktivnosti koje vas bude i daju vam snagu da riješite sve ono što je dugo čekalo na vašu odluku.

Vaša misija: Razmislite o tome kako vaše aktivnosti i način života utječu na druge ljude. Spoznaje na tom polju mogu unaprijediti vaše odnose. Osim toga, Saturn vas poziva da otkrijete što volite raditi, koje aktivnosti bude radost u vama, što činiti kako biste zadovoljili potrebe svog srca i osjećali se ispunjeno.

Saturnove lekcije: Jako je važno za vas da odvojite vrijeme za zabavu i uživanje. Kao da ste zanemarili taj dio života. Pritisnuti dužnostima i obavezama, ne njegujete onaj dio sebe koji treba opuštanje i razonodu. Provedite više kvalitetnog vremena s djetetom, posjetite umjetnička događanja u svom gradu, kazališne predstave ili sportska natjecanja. Treba vam odmak od obaveza.

Jupiterovi darovi: Dom i obitelj te pitanje stanovanja, vlasništva nad nekretninama te odnos s roditeljima mjesta su koje Jupiter može obogatiti, proširiti, pomoći vam da na tim poljima ostvarite napredak i rast.

Vaga

Ocjena 3

Ljubav i odnosi: Vaši odnosi već od početka protekle godine prolaze kroz turbulentno razdoblje, a taj će se trend nastaviti do kraja ove godine. Veze koje su opterećene problemima i u kojima postoji nezadovoljstvo, mogle bi doći u krizu, osobito tijekom listopada. Bit će to prilika da raščistite neke stare nesporazume i probleme. Ako u tome ne uspijete, velika je mogućnost da dođe do daljnjeg odvajanja. No istovremeno, mogla bi se pojaviti i nova simpatija, osoba koja će vas izvući iz okova nezadovoljstva i emocionalno vas probuditi. Jako je važno da se ne zatvarate u sebe te da ovo razdoblje prođete s jasnom namjerom što želite, a što vam nije prihvatljivo, te da pokušate promijeniti neke svoje obrasce ponašanja koji štete odnosu. Srpanj će biti nešto naporniji, isto kao i listopad, no promatrajte što će se odvijati tijekom druge polovine rujna kada bi se mogao dogoditi neki važniji prevrat u vašem emocionalnom životu. Jedan susret, razgovor mogao bi mnogo toga promijeniti nabolje.

Posao i novac: Možda niste u najboljoj formi, možda i osjećate da je došlo vrijeme za promjenu. Idete pravim putem, samo budite još neko vrijeme strpljivi dok se ne stvore pravi uvjeti za promjenu. Dobro razdoblje je druga polovina rujna za nove početke. Listopad bi vam mogao donijeti rast na financijskom planu, a studeni priliku da unaprijedite svoje znanje i vještine.

Zdravlje: Iako vam je forma promjenjiva, situacija je stabilna. Sada je najveći izazov kako pobijediti unutarnje nezadovoljstvo i neke nesigurnosti koji vas usporavaju. Više pažnje posvetite koži, kosi i noktima. Donji dio leđa može biti bolniji (srpanj i listopad).

Važna razdoblja: Od 15. do 21.9. idealni su dani za druženje, ostvarenje novih poznanstava te dobivanja pomoći od drugih. Iznimno se simpatični, komunikativni i druželjubivi. Dobro vrijeme za putovanja i traženje posla.

Vaša misija: Važno pitanje za vas jest kako postići ravnotežu između posla i obitelji. Učit ćete kako raditi i ostvarivati svoje poslovne ciljeve, a da pritom ne zanemarujete one koje volite. Sve je pitanje ravnoteže, a vi ste majstori u tome. Postoje neke stvari koje trebate riješiti a koje mogu biti vezane uz dom. S druge strane imate mogućnost unaprijediti svoju karijeru.

Saturnove lekcije: Mogu se pojaviti nova otkrića koja su vezana uz vašu prošlost, djetinjstvo. Možda ćete imati veće odgovornosti prema domu ili obitelji. Neke odgovornosti će vam teže pasti, ali kad riješite te probleme, stvari će za vas naglo krenuti prema naprijed.

Jupiterovi darovi: Jupiter vas osnažuje na polju komunikacije, učenja. Dobiti mogu doći od nekih tečajeva, edukacija, bliskih rođaka. Provodite više vremena na otvorenom, češće odlazite na izlete i kraća putovanja. Potrebne su vam takve distrakcije od stvarnosti.

Škorpion

Ocjena 5

Ljubav i odnosi: Iako će ljeto biti nešto napornije jer će vam biti teže uskladiti svoje želje i potrebe s namjerama bliskih osoba, ipak ćete pronaći način kako da izađete iz nekih nezavidnih situacija. Od kraja kolovoza pa sve do kraja godine, uz manje smetnje i nesigurnosti koje će se povremeno pojavljivati u listopadu, vaš ljubavni život trebao bi vam priuštiti dosta zadovoljstva. Ako ste u vezi, znat ćete da ste uz pravu osobu i da je ona ta, te vam neće biti problem učiniti ono što treba kako biste taj odnos zaštitili od negativnih utjecaja, pa i od vlastitih destruktivnih reakcija. Partner će biti sretan u vašem zagrljaju u prvoj polovini rujna. U listopadu ste dosta zauzeti poslom, ali energija vam je malo u padu, no čini se da će partner imati razumijevanja za vaše zabrinutosti. Vrijeme strasti i uzbuđenja kreće od druge polovine studenog i potrajat će sve do kraja godine. Vaša karizma, seksipil, odvažnost bit će gotovo neodoljivi osobama suprotnog spola pa se pripremite na povećan nalet udvarača i novih ljubavnih prilika.

Posao i novac: Do kraja godine možete još više povećati svoju zaradu, pronaći nove izvore prihoda, započeti projekte koji će vam kroz iduću godinu donositi znatan profit. No ovo je i vrijeme u kojem možete usvojiti neka nova znanja i vještine koje ćete kroz iduću godinu pretvoriti u novac, odnosno od njih zarađivati.

Zdravlje: Dobrog ste zdravlja i uglavnom puni energije. Malo usporite tijekom srpnja i prva polovine kolovoza. Brže ćete se umarati, a moguće su i neke infekcije ili upale. U rujnu ćete možda zakazati liječnički pregled ili posjet stomatologu.

Važna razdoblja: Od 1. do 9.12. vrijeme je procvata na ljubavnom planu. Svaka odluka koju donesete u tom razdoblju omogućit će vam ispunjenje jedne želje. Ljudi su vam naklonjeni, dobivate mnogo ljubavi.

Vaša misija: Vrijeme je da otvorite svoj um, te počnete koristiti svoju intuiciju, osluškivati svoje osjećaje. Maknite pogled s detalja, usredotočite se na krupni plan. Pronađite sustav vjerovanja koji odgovara vama, posebno onaj koji se temelji na brizi, njegovanju i suosjećanju. Davanje drugima je za vaše dobro.

Saturnove lekcije: Saturn vam donosi novu mudrost. U prilici ste poboljšati svoje komunikacijske vještine. Dobrobiti idu od pisanja, učenja i podučavanja. Osnažite veze s bliskim rođacima i prijateljima. Ovo je vrijeme kada možete naučiti kako izraziti sebe i svoje idete te od toga imati koristi.

Jupiterovi darovi: Iskoristite preostali dio godine kako biste ojačali svoj osjećaj osobne vrijednosti. Shvatite da vaša znanja, talenti i iskustvo imaju cijenu na tržištu rada, a što više vrednujete sebe, to vam je lakše doći do novca.

Strijelac

Ocjena 5

Ljubav i odnosi: Cijela ova godina ima iznimnu važnost za vas. Kretanje Jupitera vašim znakom ne samo da povećava vaše šanse za ostvarenje ljubavnih snova, već do kraja ove godine možete započeti nešto novo što će za vas imati veliku vrijednost u narednih 12 godina. Mnogi od vas mogu započeti novu ljubavnu vezu, ući u brak, započeti zajednički život s voljenom osobom ili se ostvariti kroz roditeljsku ulogu. U idućim mjesecima bit će nekoliko sjajnih razdoblja za ljubav i zadovoljstvo koje dolazi kroz emocije i uživanje. Posebno poticajno razdoblje očekuje vas od kraja srpnja do polovine kolovoza kada ćete svojom energijom i optimizmom privlačiti ljude u svoju blizinu. Ako ste u vezi, partner će biti usmjeren na vas, poklanjati vam više pažnje, dok bi samci mogli upoznati nekoga na ljetovanju, putovanju, a može biti riječ o osobi koja je stranac. Rujan će biti nešto naporniji, pa pripazite da ne reagirate suviše brzopleto i ne izazovete partnera na okršaj. Listopad će biti prevrtljiv, na način da nećete točno znati što činiti kako biste riješili neke nesporazuma iz prošlosti, no zato studeni i kraj godine nude potpunu regeneraciju i porast pozitivnih ljubavnih događaja.

Posao i novac: Ovo je vaše vrijeme. Pokrenite nove projekte, tražite bolji posao, učinite sve što možete kako biste ostvarili svoje planove i ambicije jer će vam sada stvari lakše polaziti za rukom. Osim toga bit će onih koji će vjerovati u vas i koji će prepoznati vaše talente i radne sposobnosti. Kraj godine bit će naročito povoljan u financijskom smislu.

Zdravlje: U dobroj ste formi, imate dosta energije i optimizma. Lakše prolazite kroz one teže dane. No dobro je više pripaziti na sebe od kraja kolovoza pa do sredine listopada kada će vam neki događaji ubrzano trošiti snagu i oduzimati psihičku ravnotežu.

Važna razdoblja: Od 16. do 26. studenog spoj Venere i Jupitera u vašem znaku ukazuje na ulazak obilja u vaš život, a to obilje može doći od žena, stranaca, a može biti vezano i uz novac te ljubavni život.

Vaša misija: Vaš osobni rast ide s razvojem intimnosti s drugim ljudima. Seksualne avanture koje isključuju emocionalno povezivanje neće vas usrećiti. Budite s partnerom koji vam daje slobodu da budete ranjivi, s onim kojim možete izraziti svoje najdublje osjećaje. Vrijeme je da istražite vlastitu emocionalnost i podijelite je s drugima.

Saturnove lekcije: Stvorite više stabilnosti i sigurnosti u financijskom aspektu života. To može uključivati i plaću, odnosno zaradu koja odražava vašu istinsku vrijednost. Osim napornog rada na povećanju prihoda, pozvani ste i da osigurate dugoročnu strategiju štednje.

Jupiterovi darovi: Planet sreće i blagostanja kreće se vašim znakom. On sve širi i obogaćuje, pa ako ste loše, taj će planet produbiti i takve osjećaje. No lijek za sve vaše probleme sada vam se nalazi nadohvat ruke.

Jarac

Ocjena 4

Ljubav i odnosi: Izgledno je da su pod utjecajem Saturna u vašem znaku, vaši odnosi s drugima prošli i još uvijek prolaze kroz sudbinske promjene. Suočavate se s realnošću. Jasnije vidite što je vrijednost, a i neke slabije točke vašeg intimnog života sada vam ne dopuštaju da okrenete glavu u drugom smjeru. Ako ste u lošoj vezi, u odnosu s osobom koja vas zanemaruje, moguće je da u srpnju ili listopadu dođe i do prekida. Dugoročni odnosi u razdoblju su kada trebaju više bliskosti i povezanosti. Udaljavanje od partnera može dovesti do emocionalnog zahlađenja. U život će vam se vraćati neki ljudi iz prošlosti, možda i bivša ljubav. U novim odnosima može biti zamjetnija razlika u godinama. Intimni odnosi i emocionalno povezivanje s drugima uči vas kako da prevladate svoje strahove i nesigurnosti. Prva polovina rujna bit će jako dobra za vas, a posebno prosinac kada su svi ljubavni aduti u vašim rukama. Rođeni početkom vladavine svog znaka doživjet će nešto pozitivno što će im promijeniti život.

Posao i novac: Sve je moguće od promjene posla, do pokretanja privatnog posla. Sada je vrijeme za neke pripreme i planiranje onoga što ćete realizirati kroz narednu godinu. Zato ozbiljnije promotrite svoje ambicije i zapitajte se kuda dalje želite ići i što želite ostvariti na profesionalnom planu. U listopadu su mogući neki problemi kojima je dobro ozbiljnije pristupiti.

Zdravlje: Od iznimne je važnosti da se naučite brinuti za sebe, da osluškujete potrebe svog tijela. Pasivan način života može dovesti do tjeskobe. Zato što više hodajte, vježbajte, izbacite iz prehrane ugljikohidrate. Pripazite na zube, koljena, kosti i kralješnicu.

Važna razdoblja: Od 1. do 15. prosinca Venera u vašem znaku i Mars u Škorpionu utječu na buđenje strasti, aktiviraju društveni život i povećavaju vašu uspješnost u zavođenju i osvajanju novih poslovnih i ljubavnih prilika.

Vaša misija: Bit ćete toliko zaokupljeni životnim odgovornostima, da bi mogao ispaštati vaš emocionalni život. Vaš partner ili prijatelji mogu osjetiti da njihove emocionalne potrebe nisu zadovoljene. Sada možete rasti kroz zadovoljenje vlastitih, ali i tuđih emocionalnih potreba – podržavajte, njegujte, volite.

Saturnove lekcije: Budite spremni prihvatiti svoje strahove, ali se i kretati unatoč njima. Sada učite kako biti samouvjereniji i usredotočeniji. Možda ćete iz svog života otpustiti ljude i obveze koje ste prerasli. Birate kvalitetu i učite se određivati životne prioritete.

Jupiterovi darovi: Budući da se kreće ‘iza vaših leđa’, fokus je usmjeren na unutarnji život, duhovnost, vjeru. Rast ide kroz razvijanje suosjećanja, brige za druge, kroz suočavanje i prihvaćanje onih dijelova vas koje ne priznajete ili odbacujete.

Vodenjak

Ocjena 3

Ljubav i odnosi: Vaš ljubavni život će biti sklon oscilacijama, slično kao i vaš pogled na ono što će se događati u vašem intimnom prostoru. Osobito značajni događaji mogu se odvijati tijekom srpnja i kroz veći dio kolovoza. Kao da će vam postati jasnije neke stvari, osobito kad se dojmovi slegnu kroz početak jeseni. S jedne strane želite vezu, no s druge strane teško prihvaćate da partner možda nije u stanju ispuniti vaša očekivanja. Samci bi mogli imati burno ljeto koje bi moglo donijeti jednu vrlo strastvenu avanturu. Neki će podleći čarima nevjere ili zavođenju zauzete osobe. Ako ste u braku ili vezi, obratite više pažnje na kvalitetu komunikacije, kao i na prisutnost. Budete li jednom nogom vani, a drugom unutra, nećete biti zadovoljni. Slično će biti bude li se tako ponašao vaš partner. Ponekad je potrebno donijeti odluku i dosljedno ju slijediti, pa ćete vidjeti što vam događaji pokazuju. Pozitivni utjecaji dolaze od strane prijatelja, oni vam mogu biti velika podrška u ostvarenju planova.

Posao i novac: Možda do kraja godine nećete doživjeti neki veliki poslovni uspon i razvoj, no u prilici ste zadržati stečene pozicije. Vaše vrijeme tek dolazi, kroz 2021. za vas ide veliki rast, a dotad pomnije razmislite o tome gdje se vidite u budućnosti i što možete već sad po tom pitanju poduzeti. Sada je jako važno razvijati mrežu poslovnih poznanstava, bit će vam od velike koristi.

Zdravlje: Povremena razdoblja nezadovoljstva i povlačenja u sebe i neće biti tako loša, bez obzira što će se tada javljati osjećaj usamljenosti i odvojenosti od drugih. Treba vam ta vrsta introspekcije. U prosincu posvetite više pažnje reproduktivnim organima i kralješnici.

Važna razdoblja: Prva polovina kolovoza bit će iznimno dinamična i aktivna. Okruženi ste ljudima, novi doživljaji vas drže budnima. Upečatljivo vrijeme za osvježivanje svog bračnog i ljubavnog života.

Vaša misija: Imate taj humanitarni duh u sebi. Što više pomažete i dajete drugima, više dobivate za sebe. Uključite se u neke dobrotvorne aktivnosti, volontirajte. Način na koji se ophodite s drugima neka bude u skladu s vašim humanitarnim idealima.

Saturnove lekcije: Ako se povremeno osjećate umorno ili istrošeno, uzmite vrijeme za odmor, ‘stisnite pauzu’. Sada rad u samoći, kao i samostalni rad mogu biti bolja opcija za vas. Duhovna potraga može poprimiti veći značaj na način da se možete osloboditi utjecaja prošlosti i štetnih uvjerenja.

Jupiterovi darovi: Povežite se s drugima. Naučite tražiti za sebe. Dijelite s drugima svoje ideje i talente. Rast dolazi od udruživanja s onima koji imaju iste ili slične interese kao i vi. I na kraju, Jupiter vam pomaže da se približite ostvarenju jednog svog sna.

Ribe

Ocjena 3/4

Ljubav i odnosi: Vaša visoka osjetljivost i naglašena ranjivost mogli su podići oko sebe zidove. Dosta vam je emocionalnih vrtuljaka, uspona, padova, željni ste neke stabilnosti i pouzdanosti. Treba vam netko na koga se možete osloniti i kome možete pokazati snagu svoje osjećajnosti. Ako ste sami, iskoristite prilike koje će vam se ukazati tijekom srpnja i rujna te krajem ove godine kada ćete nakon godine dana napokon osjetiti pozitivan utjecaj Jupitera koji će vas pratiti kroz cijelu iduću godinu. Zasad je vrijedno napraviti svojevrsnu retrospektivu svog ljubavnog života i vidjeti što je to što možete promijeniti u svom ponašanju kako bi vaš odnos s voljenom osobom postao još bolji i kvalitetniji. Listopad može biti nešto naporniji jer donosi izazove od kojih ćete poželjeti pobjeći, no pojavit će se netko tko će vam dati korisne savjete. Preporod ide kroz kraj studenog i kroz prosinac. Kao da se budite iz nekog sna i više vjerujete u sebe. A takav stav mogao bi vam priskrbiti novog obožavatelja.

Posao i novac: Možda ste već poduzeli neke nove iskorake na poslovnom planu, a ako niste oni bi se mogli dogoditi do kraja ove godine, osobito kroz studeni i prosinac. Godina je malo nestabilnija u financijskom smislu, ali i to će se poboljšati od kraja ove godine kada ulazite u mnogo perspektivnije poslovno i financijsko razdoblje.

Zdravlje: Možda ćete živjeti neurednije, nabaciti koji kilogram viška, češće izlaziti i živjeti noću, a ujutro teško ustajati iz kreveta. No to nije ništa što ne možete dovesti u red. Kroz rujan se pripazite crijevnih infekcija. Probava će biti osjetljivija.

Važna razdoblja: Prosinac je za vas mjesec novih spoznaja i spremnosti da ostvarite neke ambicije koje će biti od dugoročnog značaja. Bit ćete vrlo maštoviti, kreativni i spontaniji, što će privlačiti pažnju drugih ljudi.

Vaša misija: Ovo je vrijeme velikog pospremanja na polju prijateljstava, kao i članstava u nekim udrugama ili organizacijama. Vidjet ćete što vam služi, a što ne, koji su vam prijatelji iskreni i dobronamjerni, a koji vas prečesto opterećuju svojim problemima. Usmjerite pažnju na ono što volite raditi, to donosi radost. Budite kreativni.

Saturnove lekcije: Saturn vam može pomoći da bolje upravljate svojim granicama prema drugima i da se usredotočite na ljude i grupne projekte koji su vam važni. Obveza prema tuđoj djeci također može postati značajniji dio vašeg života. Starije osobe daju vam podršku koja vam je potrebna.

Jupiterovi darovi: Iako s njegovim utjecajem iz znaka Strijelca nekad pretjerate i znate biti lakomisleno, isto tako imate više vjere i hrabrosti da ostvarite neke krupnije projekte i ideje koji će biti značajni za vašu budućnost.

*Tekst je pisan za astrološki mjesečnik Astral

Julijana Oremović

 1,042 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *