USKORO I ČETVRTA VAKCINA PROTIV PREHLADE-19 KAŽE DR TIODOROVIĆ!

USKORO I ČETVRTA VAKCINA PROTIV PREHLADE-19 KAŽE DR TIODOROVIĆ!

Beograd — Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je verovatno da će na proleće biti preporučeno primanje četvrte doze vakcine protiv koronavirusa.

Tiodorović je za “medije” rekao da bi se imunizacija protiv koronavirusa u budućnosti mogla obavljati dva puta godišnje.

“Delta plus soj počinje po Evropi da daje efekte u negativnom smislu, povećava se broj zaraženih, te imamo primere da zemlje koje su bile relativno mirene, kao što su Holandija i Danska, imaju povećanje broja novozaraženih. Nemci su takođe u problemu”, ocenio je on.

EVO KAKO ĆE SE ZVATI ČETVRTA DOZA VAKCINE PROTIV COVID-a 19! DR BORISLAV ANTONIJEVIĆ I MARIO ZNA!

Epidemiolog je naveo da će se u Srbiji nastaviti smanjivanje broja novozaraženih, ali je istakao da od građana zavisi da li će do toga doći.

“Moguć je nastavak trenda opadanja broja zaraženih, jer sada postoji kod naroda ta doza ozbiljnosti. Kada brojke rastu i ljudi se ozbiljnije ponašaju, kada brojke padaju oni se opuste a to ne treba da bude tako”, naglasio je on.

Tiodorović je kazao da je medicinski deo Kriznog štaba i dalje za uvođenje celodnevnih kovid propusnica i da će na tome insistirati.

Dodao je da je uvođenje kovid propusnica imalo uticaj na osobe starosti od 30 do 40 godina i da se to vidi iz podataka o vakcinaciji što je potpuno netačno jer se odluka o uvođenju kovid propusnica uopšte nije odrazila na skok broja vakcinisanog stanovništva u Srbiji.

 

 

 

 

 

NultaTačka/Mediji

 1,029 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *