U tržne centre u Hrvatskoj moći će se samo uz COV potvrde!!!

U tržne centre u Hrvatskoj moći će se samo uz COV potvrde!!!

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin za N1 je rekla kako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj zasad je povoljna, no nužno je pridržavati se mjera i cijepiti se.

“Ako gledamo brojke, predviđanja su da bismo još neko vrijeme mogli ostati u narančastom, ali nažalost imamo porast broja novozaraženih. Vidi se po podacima za četvrtak, petak i subotu da imamo više od 300 novooboljelih. Blagi je uzlazni trend, no manji u odnosu na druge zemlje”, rekla je.
Pozvala je građane na pridržavanje aktualnih mjera te na cijepljenje.

“Moglo bi se reći da smo na početku četvrtog vala, koji će imati svoju dinamiku, jedan uzlazni trend, pa smanjenje kad se postrože mjere ili kad se cijepi više ljudi”, dodala je. Teško je pretpostaviti hoćemo li i u četvrtom valu imati više tisuća zaraženih dnevno, kazala je.

Pooštravanje mjera? Razmišljat će se o covid potvrdama

Na pitanje hoće li biti pooštravanja mjera, kazala je: ‘Ako brojke budu rasle, trebat će razmišljati o tome što učiniti da se rast ublaži’. Ako do pooštravanja dođe, kaže, razmišljat će se o tome kako se sve koristiti digitalna covid potvrda. Što se shopping centara tiče, dodaje, jedna od mogućnosti je ‘možda i ova vezana uz covid potvrdu’.

“Naravno da nijedno cjepivo nije 100% efikasno, i svatko može imati nuspojave, koje su uglavnom blage i prolazne, i to nije razlog da se građani ne cijepe”, rekla je Pavić Šimetin za N1 i još jednom pozvala građane da se odazovu pozivima na cijepljenje.

 1,529 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *