U SRBIJI SU POTREBNE KOVID PROPUSNICE DA BISTE UŠLI U PRODAVNICU I PEKARU POSLE 20h?!

U SRBIJI SU POTREBNE KOVID PROPUSNICE DA BISTE UŠLI U PRODAVNICU I PEKARU POSLE 20h?!

Kovid propusnice u Srbiji stupile su na snagu pre nepunih mesec dana kada je vlast zajedno sa Kriznim štabom uvela ovakvu meru doduše u skraćenom obimu.

Uvođenje ovakvih mera mnogi su ocenili kao beznačajne dok one zadiru u osnovne ljudske slobode no vlast je dobro znala na koji način će sprečiti moguće demontracije građana te je na perfidan način sprovela ovu meru u sektoru ugostiteljstva i kockarnica.

Ovakve ucene i “motivacija” koja je sve samo nije motivacija već prisila nisu urodile plodom jer je u Srbiji od uvođenja kovid propusnica vakcinisano svega 1,1% stanovništva te je zvaničan broj vakcinisanih ostao nizak, svega 43,9%. 

Sa druge strane ono što je zapravo zabrinjavajuće jeste tumačenje i prihvatanje kovid propusnica od strane privrednika koji su po svemu sudeći počeli da se utrkuju bez ikakve naredbe ili obaveze, da ispune zadatak diskriminacijie građana.

Naime, kako NT saznaje a kako se može i videti na društvenim mrežama su počele da kruže fotografije i svedočenja naših građana kako pojedini objekti koji po svemu sudeći ne spadaju u one koji su u obavezi da od gosta traže na uvid kovid propusnicu to zapravo rade.

Sinoć se na društevnim mrežama pojavilo nekoliko fotografija na kojima se može videti obaveštenje firme “Skroz dobra pekara” na kojem stoji da je “konzumiranje pića i hrane u njihovim objektima dozvoljeno nakon 20h samo za one koji imaju kovid propusnice”.

Tu je i još jedna fotografija istog obaveštenja iz iste pekare ali sa druge lokacije.

Da tu ne bude kraj diskriminaciji i da “Skroz dobra pekara” ne ostane usamljena u vršenju diskriminacije građana, postarala se gospođa koja je u Facebook grupi “Kragujevčanke” posvedočila događaju u kojem je bilo umešano njeno dete koje po njenim rečima nije moglo da uđe u jednu od filijala supermarketa “Trnava promet” u Kragujevcu nakon 20h jer nije imalo kovid propusnicu.

Da li je u ovom supermarketu došlo do zabune ili pogrešnog tumačenja pravila to ne možemo da znamo sa sigurnošću ali u svakom slučaju videvši kako jedan lanac pekara vrši diskriminaciju građana, nije teško poverovati gospođi koja je posvedočila situaciji u kojoj se našlo nejno dete.

 

 

 

 

 

NultaTačka

 862 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *