U SRBIJI JE OKO 2000 VAKCINISANIH MEDICINARA NA BOLOVANJU ZBOG OMIKRONA! MOŽDA BI IM APLAUZ POMOGAO?

U SRBIJI JE OKO 2000 VAKCINISANIH MEDICINARA NA BOLOVANJU ZBOG OMIKRONA! MOŽDA BI IM APLAUZ POMOGAO?

Kao u starim školskim danima kada su preskakali nastavu i danas medicinari u Srbiji čini se gledaju da iskoriste priliku zvanu “omicron” da malo odmore, verovatno umorni od aplauza za njihovu žrtvu koja je dovela našu zemlju u histeriju koja traje duže od dve godine.

Kako prenose mejnstrim mediji u Srbiji “medicinari su desetkovani” jer je zbog omikron kijavice na bolovanju oko 2000 zdravstvenih radnika od kojih je svega 29 na bolničkom lečenju dok je 1971 u kućnoj izolaciji što potvrđuje da su u pitanju blagi oblici prehlade.

Uzmimo u obzir da je 90% tih medicinara vakcinisano.

 

 

 

OKO 2000 VAKCINISANIH MEDICINARA U SRBIJI NA BOLOVANJU ZBOG OMIKRONA! MOŽDA BI IM APLAUZ U 8 POMOGAO?

 

Profesor dr Vladimir Đukić, direktor KBC “Dr Dragiša Mišović”, rekao je za medije da su u ovoj bolnici od 64 medicinske sestre na odeljenju hirurgije čak 22 bolesne.

– Trećina medicinskih sestara je bolesna od kovida, ali na svu sreću simptomi su blagi. U ponedeljak su i dva lekara sa ovog odeljenja prijavila infekciju – rekao je prof. Đukić.

KBC “Mišović” je početkom decembra izašao iz kovid-režima, ali sad opet, ne može da radi punim kapacitetom sa nekovid pacijentima.

– Mi i dalje ne možemo da radimo normalno i u punom kapacitetu, jer nam fali trećina medicinskih sestara samo na hirurgiji. Skoro 90 sestara od njih 700 na nivou celog KBC ima kovid. Nadam se da će ova nedelja da donese poboljšanje, i da će se mnogi vratiti na posao, tako da ćemo sledećih 10-15 dana profunkcionisati potpuno – naveo je Đukić.

Pored epidemije odlaska stručnjaka za inostranstvo mi smo izgleda sada dobili i epidemiju lenjosti.

 

Širom naše zemlje u medicinskim ustanovama zbog omikrona medicinari su na odsustvu a to potvrđuju direktori tamošnjih institucija.

Profesor dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš, potvrdio je da se poslednjih dana beleži povećanje broja pacijenata na bolničkom lečenju, ali da je situacija pod kontrolom, iako je u njegovoj ustanovi inficirano oko stotinu zaposlenih.

Da li bi možda jedan aplauz od 20h pomogao medicinarima da ozdrave ili ih pogurao da pokušaju da skinu crne fleke sa belih mantila?

NultaTačka

 795 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *