U SLOVENIJI OPET SKANDAL: ČETVOROGODIŠNJE DIJETE SA OPEKOTINAMA PO TIJELU NISU HTJELI DA PRIME U HITNU DOK NIJE DONEŠEN NEGATIVAN TEST NA PREHLADU!!!

U SLOVENIJI OPET SKANDAL: ČETVOROGODIŠNJE DIJETE SA OPEKOTINAMA PO TIJELU NISU HTJELI DA PRIME U HITNU DOK NIJE DONEŠEN NEGATIVAN TEST NA PREHLADU!!!

Hitna pomoć u slovenačkom gradu Celje, nije htela da primi četverogodišnjeg dečaka koji je imao opekotine na nozi jer je kašljao, zbog čega je prvo morao da uradi test na koronavirus. Otac dečaka kaže da su na prijem čekali 40 minuta dok se dečak previjao od bolova. Iz bolnice kažu da je stručnim nadzorom utvrđeno da se odstupilo od vremenskog protokola u pružanju hitne pomoći pa su se kasnije izvinuli porodici dečaka; prenosi tportal.hr.

U telefonskom razgovoru za državnu TV Slovenija, otac je rekao da je dečak zadobio opekotine. Odveo ga je u hitnu pomoć, a tamo su naložili da se dečak testira jer je delovao prehlađeno.

“Čekali smo oko 40 minuta napolje u automobilu. Dete se grčilo od bolova jer je imalo jake opekotine. Bilo bi poštenije da su ovako malo dete stavili u neku posebnu sobu dok se čeka rezultat testa i da su mu u međuvremenu dali neki lek protiv bolova”, izjavio je otac dečaka.

 

 

 

 

 

“Bolnica žali i izvinjava se zbog kašnjenja u pružanju hitne pomoći koje je odstupilo od ustaljenih protokola”, rekao je stručni direktor celjske bolnice Radko Komadina, koji dodaje kako je stručni nadzor pokazao da ovo odgađanje nije uticalo na sam tok lečenja, i smatra da nije bilo profesionalne greške u lečenju. Dečak je imao lakšu dijagnozu u kojoj mu je dva posto kože bilo u opekotinama, rekao je Komadina, te izrazio žaljenje što dečak rezultate testa nije čekao u prostorijama bolnice.

Direktorka bolnice Margareta Guček Zakošek rekla je kako ubuduće neće biti odgađanja u lečenju hitnih pacijenata, čak i ako PCT uslov(preležan covid, status vakcinacije, negativni test) nije ispunjen.

 

 

 

Nulta Tačka/tportal.hr

 931 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *