U sjevernoj Makedoniji ko nije vakcinisan ne može u kafić, na koncert,svadbe i krštenja, seminare, konferencije, kulturne i sportske događaje. A SVEGA 22,3% STANOVNIŠTVA REVAKCINISANO! ŽELE DA DOKUSURE MAKEDONSKU PRIVREDU!

U sjevernoj Makedoniji ko nije vakcinisan ne može u kafić, na koncert,svadbe i krštenja, seminare, konferencije, kulturne i sportske događaje. A SVEGA 22,3% STANOVNIŠTVA REVAKCINISANO! ŽELE DA DOKUSURE MAKEDONSKU PRIVREDU!

U Severnoj Makedoniji od danas je za odlazak u ugostiteljske objekte, na koncerte ili utakmice obavezna potvrda o vakcinaciji ili o preležanom kovidu-19. Prema odluci vlade u Skoplju, zbog ubrzanog širenja virusa zabranjen je rad zatvorenih delova ugostiteljskih objekata, a za sedenje u otvorenim delovima kafića, restorana i klubova stariji od 18 godina će morati da imaju potvrdu o bar jednoj primljenoj dozi vakcine.

Ugositeljske objekte će moći da posećuju i građani sa potvrdom o preležanom kovidu, ali samo 45 dana nakon preležane bolesti, posle čega će morati da imaju potvrdu o vakcinaciji kao i svi ostali.

Ta obaveza će važiti za sve objekte koji primaju više od 30 gostiju, a ugostitelji su obavezani da organizuju redarsku službu koja će to kontrolisati.

 

In Pictures: Macedonia 'Name' Protest Turns Violent | Balkan Insight

 

 

Vlada je najavila pojačane kontrole kako bi se nove restriktivne antikovid mere striktno poštovale, a predviđene su novčane kazne. Za građane koji nemaju protvrdu, ili imaju lažnu, kazna je 250 evra, za pravno lice od 2.500 do 30.000 evra u zavisnosti od veličine objekta, a za odgovorno lice 1.500 evra.

Osim za kafiće, restorane ili noćne klubove, kovid sertifikat je neophodan i za sve vrste proslava, koje se mogu organizovati samo na otvorenom, svadbe i krštenja, kao i za koncerte, seminare, konferencije, kulturne i sportske događaje.

Rad noćnih klubova, diskoteka, barova i dalje je ograničen na 50 odsto kapaciteta otvorenih delova i mogu da prime najviše 1.000 posetilaca, uz poštovanje postojećih antikovid protokola.

 

 

 

 

Povodom ove odluke, makedonci su protekle večeri izašli na ulice. 

Učesnici protesta među kojima su bili i vlasnici ugostiteljskih objekata, vikali su da neće da se vakcinišu i nosili su transparente sa porukama: ,,Moje telo- Božije vlasništvo”, ,,Moje telo je moj izbor”, ,,Zaštitite planetu, uklonite elitu”, ,,Vratite mi slobodu, srušićemo vaš režim”.

Da li će Makedonci uspeti da se izbore sa ovim suludim odlukama pošto je jasno da će ugostitelji morati da zatvore svoje restorane i kafiće jer je svega 22,3% populacije vakcinisano ili je želja Makedonske vlade da se dodvori globalističkim agendama jača od domaće privrede, videćemo.

NultaTačka/Beta

 2,381 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *