U OVOJ METROPOLI OD 14 MILIONA STANOVNIKA ZATVARAJU SVE NEVAKCINISANE POD PRIJETNJOM ZATVORA!

U OVOJ METROPOLI OD 14 MILIONA STANOVNIKA ZATVARAJU SVE NEVAKCINISANE POD PRIJETNJOM ZATVORA!

Vlasti u glavnom gradu Filipina, Manili, zabranile su necijepljenima da napuštaju svoje domove osim za kupnju osnovnih potrepština, odlazak na posao i tjelovježbu. Prekršitelji će dobiti velike novčane kazne, zatvorsku kaznu ili oboje.

Odluka, koja pogađa oko 14 milijuna ljudi koji žive u Metro Manili, objavljena je 3. siječnja. Prema novim propisima, oni koji nisu primili dvije doze cjepiva protiv Covida moraju ostati kod kuće, uz samo nekoliko izuzetaka: kupnju potrepština i traže liječničku pomoć, idu na posao i vježbaju na otvorenom u blizini mjesta stanovanja. Oni koji rade u uredu moraju se testirati na Covid svaka dva tjedna o svom trošku. Takvi testovi navodno koštaju 100 dolara ili više u nekim slučajevima.

 

Philippine president tells unvaccinated: 'for all I care, you can die  anytime' | Al Arabiya English

 

Mjesta koja su sada zabranjena za necijepljene uključuju kafiće, restorane i trgovačke centre, kao i sve vrste javnog prijevoza. Osobe za koje se utvrdi da krše pravila mogu očekivati ​​novčanu kaznu u iznosu do 1000 dolara ili zatvorsku kaznu do šest mjeseci. Štoviše, prema izvješćima medija, prekršitelji se mogu suočiti i s novčanom kaznom i zatvorskom kaznom.

Ograničenja će ostati na snazi ​​najmanje do 15. siječnja, iako se to razdoblje može produljiti ako broj zaraženih nastavi rasti.

Vlasti Metro Manile objasnile su potrebu za strožim mjerama rekavši da “Unatoč dostupnosti cjepiva, postoji niz pojedinaca koji se odlučuju ne cijepiti”, a necijepljeni na kraju “neopravdano opterećuju zdravstveni sustav na štetu javnog zdravstva.”

Neki Filipinci izašli su na društvene mreže kako bi izrazili svoju frustraciju odlukom vlasti, a jedan korisnik je, na primjer, označio nove propise kao “čisti čin diskriminacije”.

 

 

 

Gotovo 70 posto stanovnika metropole već je cijepljeno protiv Covida, ali je područje prošlog mjeseca doživjelo ogroman porast broja slučajeva, od 24. 12. prosinca pa sve do 2.600 30. prosinca.

Necijepljeni su također bili na meti drugdje u svijetu. Primjerice, u Austriji su oni koji nisu cijepljeni protiv Covida stavljeni u izolaciju sredinom studenog, a cijepljenje postaje obvezno za sve od 1. veljače. Prekršitelji mogu očekivati ​​velike novčane kazne. Njemačka vlada navodno također razmišlja o tome.

 

 

logicno

 1,181 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *