U Norveškoj se na proljeće otvara prvi podovodni restoran u Evropi (Video)

U Norveškoj se na proljeće otvara prvi podovodni restoran u Evropi (Video)

Pet metara ispod površine mora, u Norveškoj se otvara prvi podvodni restoran u Evropi. Smatra se da će to ujedno biti i najveći restoran ovog tipa na svijetu, a moći će da ugosti oko 100 ljudi. Izgradnja je pri kraju i prvi gosti se očekuju već u aprilu 2019. godine.

 

Slikovni rezultat za norway restaurant

 

 

Restoran će se, simbolično, zvati Under, imaće površinu od oko 500 metara kvadratnih na tri nivoa. Na ulazu će biti postavljen bar, koji će označiti “prelazak” sa obale ispod okeana. Na spratu ispod nalaziće se restoran sa stolovima za goste, postavljenim duž prozora od 11 metara kroz koji će moći da posmatraju morski svijet.

Da bi spriječili da se ljudi osjećaju klaustrofobično u restoranu ispod mora, arhitetke kažu da je jako važno osvjetljenje, i dodaju da je konstrukcija napravljena tako da bude bezbjedna i izdrži promjenljive vremenske uslove pod vodom.

 

Povezana slika

 

 

Jedan od arhitekata Run Grasdal dodaje i da je objekat blago zakrivljen da bi izdržao sve morske sile, uključujući i jake talase koji su karakteristični na južnoj obali Norveške, gdje se restoran nalazi.

Sasvim očekivano, na meniju restorana pod vodom naći će se morski plodovi, ali i pečurke i povrće.

 

 

Da li biste imali hrabrosti za obrok pod vodom?

 1,512 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *