U Hrvatsku stiže hrana od insekata – Još jedna teorija zavjere u potpunosti se ostvaruje

U Hrvatsku stiže hrana od insekata – Još jedna teorija zavjere u potpunosti se ostvaruje

https://www.logicno.com/

Još jedna teorija zavjere u potpunosti se ostvaruje. Kako je rekao Klaus Schwab, jesti ćemo insekte. Od idućeg tjedna u obliku brašna naći će se na policama trgovina diljem Hrvatske.

Kako prenosi Dnevnik.hr, Europska agencija za sigurnost hrane odobrila je zrikavce kao prehrambeni proizvod i uvrstila ih u kategoriju “nove hrane”, a to odobrenje moglo bi otvoriti put i drugim kukcima kao što su skakavci, mravi, cvrčci, muhe i ličinke.

”Prvo smo morali dobiti odobrenje na razini regulatornog statusa da bismo to mogli nazvati novom hranom”, objasnila je nutricionistkinja Darija Vranešić Bender i istaknula: ”Sadrže jako puno proteina, od 55 do 85 posto proteina u 100 grama, što bi bilo značajno više nego u usporedbi s mesom, govedinom, piletinom i tako dalje.”

Aleksander Gavrilović vlasnik je prve certificirane tvornice buba i svoje brašno koje čeka prodaju već ima, a okus, kaže, može biti raznolik: ”Ako vi tu životinju nahranite dan prije čokoladom, dobit ćete čokoladni okus. Dajte čokoladu, jabuke, kupine – dobit ćete sve te okuse. Od tog brašna možete napraviti sve – palačinke, kruh, kolače.”

Hrvatska- Hrana od insekata kukaca

 

Pod prstima je dosta puderasto, izgleda slično kao neki kakao prah, a po mirisu je čista čokoladica, opisala je svoje dojmove reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Vranešić smatra da koliko god bili tradicionalni, ipak postajemo sve otvoreniji prema novim kuhinjama: ”Ako gledamo druge civilizacije, one zapravo prilično dugo i obilno konzumiraju takve namirnice. To danas i zapravo oduvijek nazivamo entomofagijom.”

U pojedinim azijskim zemljama kukci se već koriste kao neka vrsta hrskave slastice koja, što je najvažnije – ne deblja, a nutricionistkinja objašnjava i zašto: ”Govorimo o relativno povoljnom sadržaju masnoća, koje su otprilike oko 20 do 30 posto i od toga imamo jako puno upravo nezasićenih omega-3 masnih kiselina, koje su također povoljne za naše zdravlje”.

I sad kad se još jedna teorija zavjere ostvarila, što kažu režimski mediji? Nevjerojatno, oni i dalje tvrde da su to sve teorije zavjere koje izmišljaju neki opsjednuti teoretičari.To kaže Hrvatska novinska agencija HINA, što su prenijeli svi mainstrem mediji. A samo 3 dana kasnije, ta „teorija“ se ostvarila!

Pogledajte naslov članka na Indexu 22 Januara:

Index 25. Januara:

A factchekeri iz Fakotrafa tvrde da se „ne radi o obvezi kupnje ili konzumacije“ štogod im to značilo.

Ali ono najsmješnije je da u svojem tekstu pojašnjavaju: „Ne radi se o brašnu od “kukaca”, kako to navodi zastupnik Mosta Marin Miletić, već o brašnu od kućnog šturka ili kućnog zrikavca, samo jedne od vrsti kukaca kojih na svijetu ima između 2,6 do 7,8 milijuna vrsti.“

Dakle da pojasnimo, Faktograf kaže da brašno od insekata nije brašno od insekata nego od zrikavaca, koji su samo jedna od vrsta insekata. Ovakvo vrijeđanje inteligencije stvarno se rijetko viđa. To je logika 3-godišnjeg djeteta koje majku moli čokolade, i kad mu majka odgovori „nema slatkiša prije ručka“ dijete u svojoj mudrosti kaže: „Ali čokolada nije slatkiš, to je samo jedna od stotina vrsta slatkiša“.

To je razina kojom oni komuniciraju sa nama, tretiraju nas kao totalne budale. Oni nemaju izbora, stvari postaju toliko očite da samo budale nasjedaju na njihove laži, a srećom, sve je manje takvih, a sve je više probuđenih ljudi.

Nećemo jesti insekte!

logicno

 1,189 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *