U Hrvatskoj će cijena struje biti 4 puta veća, a plin će poskupiti za 8 puta!

U Hrvatskoj će cijena struje biti 4 puta veća, a plin će poskupiti za 8 puta!

Hrvatska će ove zime plaćati veoma visoke cene energenata. Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, nedavno je na novinskoj konferenciji izjavio da će poskupljenja energenata biti veliki udar na jedinice lokalne samouprave, piše Jutarnji.

– Vlada je imala sednicu o toj temi i neke su mere već najavljene, na drugim merama će se raditi u nadolazećim nedeljama. Naravno da je to vezana situacija. Vlada, centralna vlast, i jedinice lokalne samouprave. Mogu reći da će zbog skoka cena energenata na nivou grada ovo biti jako zahtevna jesen – rekao je Luka Korlaet, zamenik gradonačelnika Zagreba.

– Upravo smo potpisali novi dvogodišnji okvirni sporazum za nabavku plina, cene su dvostruko veće nego što su bile. U toku je tender za nabavku struje i tu su neke procene da će cene biti četiri puta veće – dodao je on.

Hrvatska: Cena struje biće 4 puta veća, a gas će poskupeti za 8 puta

– Bolnice su veliki potrošači, domovi za starije i nemoćne. Sportski objekti u portfelju Grada Zagreba, a to su dvorane, bazeni, Jarun, skijalište na Sljemenu i druga sportska infrastruktura, samo na struju troše godišnje 19 miliona kuna. Ogromne cifre s kojima sigurno neće Gradu biti lako – zaključio je Korlaet.

Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, za isti medij, rekao je:

– Već sam sazvao sastanak svih upravnika, svih direktora javnih ustanova. Ne znam koliko vam je poznato, ali četiri puta veća cena je bila prekjuče. Mi smo već dobili ponudu cene plina koja je veća osam puta! Za osnovnu školu je cena plina osam puta veća nego prošle godine. Nema šanse da dobijemo jeftiniju ponudu. Nemamo izbora, moraćemo to potpisati. Nemamo više puno vremena.-

 

 

 

 

MARIO ZNA UŽIVO- Ovo je zabranjeno ali MORAM da vam kažem- Velika otkrića drmaju globalnu “ELITU”

 

 

 

Nulta Tačka/Novosti

 977 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *