U DIJELU KANADE OD DANAS SU UVEDENA OGRANIČENJA ZBOG “KLIMATSKIH PROMENA”

U DIJELU KANADE OD DANAS SU UVEDENA OGRANIČENJA ZBOG “KLIMATSKIH PROMENA”

Britanska Kolumbija uvela je od danas privremena ograničenja na snabdevanje gorivom i putovanja koja nisu neophodna kako bi olakšala poremećaje u lancu snabdevanja i podržala oporavak putne infrastrukture jer su poplava i klizišta uništili i oštetili saobraćajnice i kuće na zapadu zemlje.

Naredbe, koje je najavio zamenik premijera Majk Farnvort, uvode ogrančenje za neke delove Kanade, a od 1. decembra na benzinskim pumpama će moći da se natoči do 30 litara goriva, a biće i zabranjena putovanja koja nisu neophodna, preneo je Rojters.

Podsetimo, kanadske vlasti su nakon vremenskih nepogoda koje su pogodile region Britanske Kolumbije izjavili da su te nepogode izazvane klimatskim promenama.

„Ove mere će pomoći da se nesmetano odvija komercijalni saobraćaj, da se stabilizuje lanac snabdevanja i osigura da svi bezbedno stignu kući“, rekao je Farnvort.

Zbog olujnog vremena koje je počelo u nedelju, zatvoren je naftovod Trans Maunten i presečene su dve ključne železničke pruge koje povezuju istok i zapad zemlje.

 

 

 

 

NultaTačka/Tanjug

 978 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *