U Australiji je 2003 bilo ZABRANJENO da se nosi maska za lice! Vlada je prijetila krivičnim gonjenjem i velikim kaznama.

U Australiji je 2003 bilo ZABRANJENO da se nosi maska za lice! Vlada je prijetila krivičnim gonjenjem i velikim kaznama.

Australijancima koji su pokušavali da prodaju hirurške maske za lice uz tvrdnje da funkcionišu protiv virusa, vlada je ranije pretila krivičnim gonjenjem i velikim kaznama.

Da, stvarno.

Članak pod naslovom „Maska kao farsa: bezbedna je samo 20 minuta“ koji je objavio Sidney Morning Herald 2003. godine objašnjava kako, „Prodavci koji unovče strahove zajednice od SARS-a preuveličavajući zdravstvene prednosti hirurških maski mogu se suočiti sa kaznama do 110.000 dolara”.

 

 

Članak citira stručnjake za javno zdravlje koji su rekli da su maske za lice uglavnom beskorisne u zaustavljanju širenja virusa i da bi mogle čak pogoršati situaciju.

Image

„Te maske su efikasne samo dok su suve“, rekla je profesorka Ivon Kosart sa Odeljenja za infektivne bolesti Univerziteta u Sidneju.

„Čim postanu zasićene vlagom u vašem dahu, prestaju da rade svoj posao i prenose kapljice“.

 

 

Profesorka Kosart je rekla da će maske morati da se menjaju svakih 15-20 minuta da bi na bilo koji način bile efikasne.

Njeno mišljenje je ponovio i Džon Bel iz Farmaceutskog društva Australije, koji je rekao da maske nude samo „ograničenu korist“ i da su uglavnom psihološke prirode u svom nivou zaštite.

Priča je vredna pažnje jer je tokom pandemije COVID-a, australijska vlada uvela jedno od najstrožih karantina na svetu i koristila maske za lice kao brutalno sredstvo kontrole stanovništva.

Kao što smo ranije istakli, vlasti u Melburnu su koristile visokotehnološke dronove za nadzor kako bi uhvatile ljude napolju bez maski.

Na vrhuncu histerije, bilo je brojnih slučajeva da je policija u Australiji fizički napala ljude jer se nisu pridržavali pravila nošenja maski, uključujući jedan incident kada je muškarac policajac stavio ruke oko vrata žene i gušio je.

Na drugom snimku se vidi kako je starija žena uhapšena jer nije nosila masku dok je sedela na klupi u parku.

Još jedan snimak prikazuje policiju koja prska decu biber sprejom jer ne nose maske za lice.

Na drugom snimku se vidi kako stariji muškarac pati od srčanog udara nakon što ga je policija uhapsila jer nije nosio masku napolju dok je vežbao.

Tokom prvih meseci pandemije COVID-a, zdravstvene vlasti su savetovale da se ne nose maske, da bi kasnije uradile zaokret od 180 stepeni kada su maske za lice postale pogodno psihološko sredstvo kontrole stanovništva.

 

 U Australiji je ne tako davno bilo ZABRANJENO da se nosi maska za lice

 

 

 

Nulta Tačka/ZeroHedge

 786 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *