TRI PRIPADNIKA ŠVICARSKE GARDE PODNIJELI SU OSTAVKE U VATIKANU ZBOG PAPINE ODLUKE O OBAVEZNOM PELCOVANJU

TRI PRIPADNIKA ŠVICARSKE GARDE PODNIJELI SU OSTAVKE U VATIKANU ZBOG PAPINE ODLUKE O OBAVEZNOM PELCOVANJU

Švajcarska garda, poznata po šarenim gala uniformama u renesansnom stilu. Inače najstariji vojni korpus na svetu.Moraju se vakcinisati protiv covid-a jer su blizu Pape, ali nisu svi prihvatili obaveznu politiku vakcinacije koju je izdao Vatikan.

Trojica stražara sada su dobrovoljno napustila korpus, prenele su Italijanske novine “Il Messaggero”. Švajcarska garda podleže strožim propisima o koronavirusu od ostalih zaposlenih i posetitelja u Vatikanu.

 

 

 

Tri pripravnika i još tri stražara privremeno su suspendovani

Tri pripadnika straže nisu ispoštovali zahtev za obaveznu vakcinaciju protiv covid-a i dobrovoljno su napustili korpus. Tri druga su privremeno suspendovana sa dužnosti dok se potpuno ne vakcinišu.

Poručnik Urs Breitenmoser, zvaničnik Papske švajcarske garde, smatra da su zahtevi stražara za vakcinacijom protiv covid-a odgovarajući: “Ova mera odgovara onima drugih oružanih snaga u svetu.”

Gardisti podležu strožim zdravstvenim propisima od ostalih zaposlenih i posetilaca Vatikana. Opšte pravilo, koje je na snazi od 1. oktobra, “samo” predviđa pristup Vatikanu radi predstavljanja “zelenog pasoša”, koji potvrđuje dvostruku vakcinaciju, oporavak ili negativan test star manje od 48 sati .

Ali švajcarski gardisti imaju mnogo bliži kontakt sa pontifikatom svaki dan. To je razlog za

što se prema njima primjenjuju stroža pravila, nego prema ostatku zaposlenih u Vatikanu.

 

 

Papa Franja je veliki zagovornik vakcinacije

Nakon operacije creva i operacije pluća, sada 84-godišnji poglavar Katoličke crkve teško diše i ne voli da nosi masku.

U isto vreme, Papa je snažan zagovornik vakcinacije i početkom godine se vakcinisao sa dve doze vakcine protiv covid-a. U videu objavljenom 18. avgusta rekao je da je prihvatanje vakcine “čin ljubavi”. Na povratnom letu iz Slovačke izrazio je svoje čuđenje onima koji nisu hteli da se vakcinišu: „Kad smo bili deca, svi smo bili vakcinisani protiv malih boginja ili dečije paralize, i niko ništa nije govorio protiv toga.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/Disclose

 951 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *