Treba vam odmor? Evo zašto da posjetite Zlatibor

Treba vam odmor? Evo zašto da posjetite Zlatibor

Koje god da je godišnje doba u pitanju i koliko god da imate vremena na raspolaganju, Vaš izbor trebalo bi da postane Zlatibor. Apartmani i hoteli na ovoj planini su, pre svega, veoma udobni, a nadaleko hvaljena priroda sigurno Vas je bar jednom primamila da posetite najveću srpsku turističku atrakciju.

 

 

zlatibor-odmor-najbolje
Da počnemo? Može!

Prvo i prvo, hrana

Ovaj deo naše zemlje poznat je po svojoj izuzetno ukusnoj hrani, te koje god poslastice da se „dohvatite“ sigurno nećete pogrešiti. Najpre morate probati zlatiborsku komplet lepinju, po kojoj je ovaj kraj prepoznatljiv. Čim je okusite, shvatićete i zašto.

Sir, kajmak i mlečni domaći proizvodi dostupni su Vam svuda, a možete ih potražiti i na zlatiborskoj pijaci. Savet je da od svega probate po malo, pa kupite ono što Vam se najviše sviđa, a mi posebne preporuke dajemo domaćem kiselom mleku.

O jagnjetini ovog kraja ne treba preterano trošiti reči, kao ni o svežoj pastrmci tek izvađenoj iz ribnjaka, koju možete probati na Mačkatu. Ceo Zlatibor poznat je i po suhomesnatim proizvodima, te će Vas sjajno meze pratiti gde god da krenete.

Da ne bude da smo zaboravili slatkiše – džemovi, slatka i domaći sokovi oduševiće i one koji nisu fanovi domaći kuhinje. Već ste gladni? Tome će na Zlatiboru doprineti i svež vazduh.

Šetnje, mir i opuštanje

Koliko god dana da ostajete na Zlatiboru, sigurno će Vas oduševiti priroda, mir i lekoviti vazduh. Kažu da zlatiborska zemlja upija svu negativnu energiju i oslobađa od stresa, te treba da šetate bosi po travi ako ovu planinu posetite u toplijem periodu godine.

 

Povezana slika

 

 

Nemojte da izbegnete ni da se popnete do Spomenika, gde se ukrštaju planinska i morska vazdušna struja i da iščistite pluća od smoga. Ako želite mirnije delove, savet je da krenete u istraživanje, dok će se urbaniji tipovi bolje snaći u centru, uživajući pored jezera ili u nekom od mnogobrojnih kafića.

Ako poželite u provod, i njega ćete lako naći na Zlatiboru, te slobodno spakujte i tu košulju ili haljinu – nikad se ne zna.
Ljudi ovog kraja poznati su po ljubaznosti, a kako je ova planina uvek puna turista, nema sumnje ni da ćete, ukoliko to poželite, naći i društvo. Za sve one koji, ipak, žele da se osame, zlatiborska priroda pruža dovoljno mogućnosti za to.

Slikovni rezultat za zlatibor

Smeštaj – hoteli ili apartmani Zlatibor?

Svakako da je hotel uvek preporuka, ali ako želite da doživite autentični duh ove planine, mi Vam predlažemo da Vaš izbor budu apartmani na Zlatiboru, ima ih u izobilju, te ćete sigurno naći pravi za sebe.

 

 

 

Tako možete uštedeti i na hrani, pripremajući jela uz pomoć zlatiborskih namirnica ili pak ručati i večerati u restoranima po svom izboru, koje zaista odlikuje sjajan meni.

Sem toga, apartmani Zlatibor mogu Vam ponuditi i udobnost u kojoj ćete uživati već od ranog jutra, uz kafu i slatko u dvorištu ili sa pogledom na ovu planinu.

 

Slikovni rezultat za zlatibor

 

Zelenilo odmara oči, te priuštite sebi savršen odmor – zaslužili ste ga, a nekada je dovoljan i jedan produženi vikend da se osećate bolje.
Zlatibor će se, bez sumnje, pobrinuti za to.

 1,902 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *