Tibetanski sistem jutarnje gimnastike – 3 minute, bez izlaska iz kreveta, učinak traje cijeli dan!

Tibetanski sistem jutarnje gimnastike – 3 minute, bez izlaska iz kreveta, učinak traje cijeli dan!

 

 

 

 

 

Na Tibetu postoji nevjerovajan sistem jutarnje gimnastike DO-IN, koja se radi bez izlaska iz kreveta i traje samo 3 minute, piše uspesnazena.com.

 

 

Tajna ove metode je opisana u knjizi “Tajne drevnog Tibeta” autorice koja je specijalist u području tradicionalne istočne medicine (knjiga je na ruskom “Sekrety Drevnego Tibeta”, Sofia Sturchak).

Po riječima autorice, ovaj metod, koji je promijenio život mnogih ljudi, pomoći će i nama. Potrebno je samo 3 minute da dovedete sebe u aktivno stanje i osigurate dobro raspoloženje na cijeli dan.

Kompletna gimnastika DO-IN uključuje 25 vježbi, ali u našem životnom ritmu, 25 vježbi zvuči predugo. Stoga preporučamo minikompleks koji se sastoji 5 osnovnih vježbi. Ovim vježbama je ćete osigurati dobro cjelodnevno raspoloženje.

 

 

 

 

 

Ove vježbe je poželjno raditi nakon buđenja, u krevetu. Također ih možete raditi u bilo kojem trenutku, kada budete imali potrebe za time.

Sve ove vježbe aktiviraju važne točke našeg organizma koje su odgovorne za dnevnu vitalnost i energiju. Ukoliko želi, ovaj metod može savladati svaka osoba i osobno se uvjeriti u njegovu učinkovitost i djelotvornost. Važno je – ne biti lijen! Jer samo 3 minute, samo 5 vježbi i dobit ćemo fantastične rezultate.

Gimnastika DO-IN: Trominutne vježbe bez izlaska iz kreveta

 

 

Vježba 1.

Temeljito istrljajte uši palcem i kažiprstom, a zatim dlanovima. Ukupno 10-20 trljanja prstima i 10-20 trljanja dlanovima.

 

 

 

Vježba 2.

Mazite glavu otvorenim dlanom desne i lijeve ruke, počevši od čela prema potiljku 10-15 puta.

 

 

 

Vježba 3.

Učinite pokret “umivanje lica otvorenim dlanovima”. Pomičite ruke gore-dolje, obuhvaćajući obraze i sljepoočnice 15-20 puta.

 

 

 

Vježba 4.

Sjednite, isprepletite prste obje ruke i stavite ih na potiljak. Pokušavajte izbacivati ​​glavu unatrag, savladavajući otpor ruku. Radite tako 15-20 puta u srednjem tempu.

 

 

 

Vježba 5.

Sjedeći, blago se nagnite naprijed, i ispupčenjima oba dlana trljajte lumbalni dio leđa pokretima gore-dolje. Desnu i lijevu ruku pomičite u suprotnim pravcima. Počnite od kralježnice kretanjem ka bočnim površinama. Učinite 20-30 pokreta s blagim pritiskom.

 

 

 

 

I to je sva gimnastika!

Kao što smo već napomenuli u uvodu, ove vježbe aktiviraju važne tačke našeg organizma koje su odgovorne za dnevnu vitalnost i energiju. Ukoliko želi, ovaj metod može savladati svaka osoba i osobno se uvjeriti u njegovu učinkovitost i djelotvornost. Važno je – ne biti lijen! Jer samo 3 minute, samo 5 vježbi i dobit ćemo fantastične rezultate.

 

 

 

 

 

 

aura.ba

 

 1,422 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *