TALIBANI SU ZABRANILI VAKCINU I ZATVORILI ODJELJENJA ZA VAKCINISANJE PROTIV COV

TALIBANI SU ZABRANILI VAKCINU I ZATVORILI ODJELJENJA ZA VAKCINISANJE PROTIV COV

Talibani su zabranili vakcinisanje protiv Covid-a u istočnom Avganistanu u Paktiji, preneo je radio i televizijska platforma Shamshad News sa sedištem u Avganistanu. Oružani pokret zabranio je vakcine protiv COVID-19 u regionalnoj bolnici Paktia i objavio vest u vezi sa tim, navodi se u izveštaju pozivajući se na pokrajinskog direktora za javno zdravlje Walayat Khan Ahmadzai.

Prema rečima Ahmadzaija, odeljenje za vakcinu protiv COVID-19 zatvoreno je poslednja tri dana, a klijentima je rečeno da je vakcina zabranjena. Talibani su upozorili tim za distribuciju vakcina da izbegavaju distribuciju vakcina, dodao je Ahmadzai.

Regija je zauzeta prošle sedmice kada su navodno uklonili Nishan Sahiba iz gurdvare u provinciji.

Prema poslednjim izveštajima, talibani su zaplenili radio stanicu u Kandaharu i to objavili u subotu nakon što su zauzeli veći deo južnog Avganistana u brzoj ofenzivi koja je izazvala strah od potpunog preuzimanja manje od tri sedmice pre nego što će SAD povući svoju poslednje trupe.

Talibani su poslednjih sedmica zauzeli veći deo severnog, zapadnog i južnog Avganistana, ostavljajući vladu koju podržava Zapad da kontroliše nekoliko provincija u centru i na istoku, kao i glavni grad Kabul i severni grad Mazar i Sharif.

 

 

 

 

Nulta Tačka/TheWeek

nultatacka.rs

 1,292 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *