TAJVAN SUSPENDUJE DRUGU DOZU VAKCINE PFIZER ZA DJECU ZBOG SVE VEĆEG BROJA SRČANIH PROBLEMA KOD TINEJDŽERA

TAJVAN SUSPENDUJE DRUGU DOZU VAKCINE PFIZER ZA DJECU ZBOG SVE VEĆEG BROJA SRČANIH PROBLEMA KOD TINEJDŽERA

Tajvan mora da reaguje usled sve većeg broja prijavljenih slučajeva tinejdžera sa srčanim smetnjama, nakon primanja druge doze injekcije Fajzer.

Tajvanski zvaničnici saopštili su u sredu da će suspendovati drugu dozu vakcine Fajzer tinejdžerima zbog rizika od miokarditisa i perikarditisa.

Tajvanski zvaničnici doneli su odluku nakon što su ispitali američke podatke u kojima se tinejdžeri i dalje ohrabruju da se bockaju.

Taiwan News i Aleks Berenson su izvestili:

Šef Centralnog komandnog centra za epidemije (CECC) Čen Ši-čung (chén shí zhōng) rekao je u sredu (10. novembar) da je panel stručnjaka odlučio da obustavi davanje drugih doza Pfizer-BioNTech (BNT) COVID vakcine deci od 12 do 17 godina, zbog zabrinutosti da može povećati rizik od miokarditisa.

Prijavljeni su slučajevi miokarditisa (zapaljenja srčanog mišića) i perikarditisa (zapaljenja spoljašnje sluznice srca) nakon BNT vakcinacije dece između 12 i 17 godina. Prema američkoj statistici, rizik da mladi dobiju miokarditis nakon primanja druge doze BNT je 10 puta veći nego nakon prve doze, izvestio je CNA.

Neke zemlje su prilagodile svoju politike u vezi sa primenom vakcina protiv COVID-19 adolescentima. Na primer, Hong Kong je promenio sa dve doze BNT na samo jednu dozu za one od 12 do 17 godina. Velika Britanija je uradila nešto slično, preporučivši samo jednu injekciju za decu između 12 i 18 godina, prema CNA.

 

 

 

 

NultaTačka/TheGatewayPundit

 1,454 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *