Tajne hromoterapije: DUGA NA TANJIRU, MIR U DUŠI!

Tajne hromoterapije: DUGA NA TANJIRU, MIR U DUŠI!

Boja namirnica djeluje na stanje duše, jer svaka sadrži niz hormona i različitih enzima. Putem vida, boje stižu do mozga i uslovljavaju hemiju emocija. Upravo zbog toga se svjetla različitih boja i koriste u hromoterapiji, antičkoj nekonvencionalnoj medicini. Zbog toga je važno i koju hranu, tačnije – hranu koje boje trebamo jesti ako želimo smanjiti nervozu i biti bolje raspoloženi.

 

 

ŽUTA ZA ENERGIJU

Limun, banane, ananas, kukuruz, krompir, jabuke su za one kojima treba energetski udar na mentalnom planu. Žuto daje novu energiju i namirnice te boje su savršene ako se teško razbuđujete ili nemate snage za aktivno suočavanje s novim danom.

 

 

ZELENA ZA SMIRENJE

Salate, paprike i grašak su idealni ako su vam nervi napeti. Zelena boja relaksira, donosi mir i spokoj.

 

 

NARANDŽASTA ZA RAVNOTEŽU

Mrkva, dinja i tikva će vam pomoći ako osjećate neobjašnjivu težinu ili napetost u želucu. Ne samo to, narandžasta će vas uravnotežiti jer vas puni energijom bez uzbuđivanja.

 

 

CRVENA PROTIV DEPRESIJE

Izaberite paradajz, lubenicu, ribizle i crvene narandže ako vam je pao mrak na oči i osjećate kako ste na korak od depresije. Crvene namirnice vraćaju organizmu energiju i podstiču želju za životom.

 

 

LJUBIČASTA ZA MIRAN SAN

Borovnice, kupine, grožđe i patlidžan pravi su eliksir ako se mučite da zaspite, jer vrtite film o depavanjima proteklog dana. Ljubičasta donosi smirenost i čini da loše misli nestanu.

 

 

 

 

 

aura

 1,266 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *