ŠVICARSKA će da uništi više od 10 miliona doza vakcina a do kraja godine će baciti još 25 miliona doza

ŠVICARSKA će da uništi više od 10 miliona doza vakcina a do kraja godine će baciti još 25 miliona doza

Švajcarska je prinuđena da uništi 10,3 miliona doza vakcine protiv korona virusa proizvođača Moderna pošto im je istekao rok trajanja, saopštilo je danas švajcarsko Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo je navelo da nema drugog izbora pošto je rok trajanja istekao u sredu, preneli su tamošnji mediji i dodali da vrednost vakcina iznosi oko 280 miliona švajcarskih franaka (294 miliona evra).

Pored toga, 2,5 miliona doza vakcine se i dalje čuva u vojnoj logističkoj bazi, a 7,8 miliona se čuva u skladištu u Belgiji, navelo je ministarstvo, koje je naglasilo da se strategija snabdevanja vakcinom od početka pandemije sastojala u naručivanju više doza nego što je potrebno za 8,7 miliona stanovnika Švajcarske.

ŠVAJCARSKA mora da uništi više od 10 miliona doza vakcina- Do kraja godine će baciti još 25 miliona doza

Zemlja je naručila doze iz različitih laboratorija kako bi izbegla da postane zavisna od vakcina koje bi mogle da budu neefikasne i da bi izbegla probleme sa isporukom ili ugovorima koji se ne poštuju.

Švajcarski mediji su u junu preneli da zemalja ima višak od 38 miliona doza različitih vakcina protiv korona virusa, čiji će rokovi trajanja isteći pre kraja godine.

U toj zemlji, gde je umrlo 13.556 ljudi od početka korona histerije, sa dve doze vakcinisano je gotovo 70 odsto stanovništva dok je treću dozu primilo 40% stanovništva.

 

 

 

nultatacka

 770 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *