Svaka žena može da izgleda 10 godina mlađe! Evo šta da napravite

Svaka žena može da izgleda 10 godina mlađe! Evo šta da napravite

Veliki broj žena daje pravo bogatstvo na razne čudesne anti age tretmane, ali Shari Reynold, direktor u kompaniji “Barney Martin”, objašnjava da u velikoj mjeri promjena boje kose može da pomogne.

Shari kaže da možete da koristite različite tonove plave i braon kako biste utjecali na vizuelni izgled svog lica, te istakli najljepše dijelove i prikrili nedostatke.

Jedna boja je posebno dobra za podmlađen izgled, a riječ je o “baby plavim nijansama”.

 

 

 

– To je upravo boja koju imaju bebe. Svijetla je, ima veliki odsjaj ali je ton veoma nježan, i savršeno se stapa sa bojom kože – kazala je ona.

 

U slučaju da više volite tamnije tonove, najbolje bi bilo da se odlučite za brazilsku braon boju, kakvu ima poznata brazilska manekenka Izabel Goulart.

 

 

– Ova boja posjeduje savršeno balsnirane tople i hladne tonove koji savršeno izgledaju na dnevnoj svjetlosti. Nije previše tamna i daje suptilan sjaj – objašnjava.

Još jedna odlična nijansa je ćilibar, a ona posebno koži lica daje zdrav sjaj.

 

 

Nježna ćilibar nijansa odlično služi kao baza, a posebno je dobra da posvijetli plavu ili braon kosu – da joj da prirodan sjaj. Posebno dobro podmlađuje, odnosno vizuelno ublažava vidljivost bori ili pigmentaciju na koži.

Na kraju, Shari kaže da se možete odlučiti i za med nijanse:

 

 

 

– Korištenje med nijansi na plavoj boji kose je dobro poznat trik kolorista kojim se služe kada žele da vizuelno popravi tonus kože. Često ćete vidjeti na ženama u Hollywoodu poigravanje sa ovim trikom -.

 

Osim toga, frizeri se često služe i konutiranjem. Ova tehnika pomaže da istaknete najljepše dijelove lica – posebno jagodica, usta, očiju i obrva.

 

 

 

 

 

 

hayat

 1,133 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *