Superdesert gotov za minut! Puding koji obnavlja mozak i sprečava starenje

Superdesert gotov za minut!  Puding koji obnavlja mozak i sprečava starenje

Avokado je izuzetno dobar za zdravlje i ukoliko naučite recept za ukusan čokoladni puding koji ga sadrži, vaša cela porodica će vas prosto obožavati, a što je takođe važno, veoma se lako pravi!

 

Da li ste znali da avokado podržava sposobnost tela da apsorbuje hranljive materije koje razlažu mast od drugog voća i povrća, poputluteina, alfa i beta karotena?

 

Ima moćna antigljivična i antibakterijska svojstva koja pospešuju imuni sistem i bogat je amino kiselinom lecitinom koji sprečava gojenje, preopterećenje jetre i pospešuje rad mozga.

Ovo voće sadrži dostabiljnih sterola, poput beta sitosterola koji ima snažno antiestrogensko svojstvo. Oni sprečavaju receptore estrogena u ćelijama i snižavaju količinu apsorbovanog estrogena, te povećavaju nivoe progesterona kod žena i testosterona kod muškaraca.

Slikovni rezultat za puding sprečava starenje

Avokado takođesprečava starenjezbog materija u mesu i ulju koje sprečavaju oštećenje od strane slobodnih radikala.

Oni ulaze duboko u strukturu ćelija i mitohondrije, i stimulišu proizvodnju energije podržavajući tako telesne funkcije.

Jedini lek za zdravo srce i mozak koji stvarno radi: Besplatan, dostupan svima, a još i podmlađuje!

 

Uloga mitohondrija je ključna u borbi protiv slobodnih radikala. Ova centralna jedinjenja ćelija stvaraju većinu energije za ćelije od hranljivih materija ali takođe i generišu nestabilne hemikalije koje dovode do oštećenja mitohondrija i drugih sastavnih delova ćelije. Zbog toga ovo ima direktan uticaj na starenje. Naučnici su, pak, pronašli da je ulje avokada čudo koje može obrnuti taj proces!

 

Dr Kristijan Kortez-Roho koji predvodi studiju navodi: “Avokadovo ulje prouzrokuje ubrzanu respiracju mitohondrija, što ukazuje na to korišćenje nutrijenata za produkciju energije za ćelijske funkcije ostaje efikasno čak i u slučaju da je ćelija napadnuta od strane slobodnih radikala i da mitohondrija može proizvesti malu količinu bezopasnih radikala”.

 

 

Avokado takođe sadrži dosta sirove masti i hranljive materije poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, vlakana, kalijuma, folne kiseline, natrijuma, bora, vitamina E i B…

 

Evo kako da pripremite ovaj ukusan i zdrav puding od avokada i čokolade!

 

Sastojci: 3 velika, zrela avokada, 3-6 kašika kokosovog mleka, 2 kašičice kokosovog ulja, 1 kašičica ekstrakta vanile, četvrtina šolje kakao praha, 2 kašike sirovog meda.

 

Priprema: U blenderu pomešajte avokado, kokosovo mleko, vanilu, kakao prah i blendirajte ih jedan minut. Dezert držite u frižideru pola sata i uživajte!

 

 

 

izvor:stil-kurir

 1,386 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *