SUD NE DOZVOLJAVA OCU DA POSJETI KĆERKU JER NIJE VAKCINISAN

SUD NE DOZVOLJAVA OCU DA POSJETI KĆERKU JER NIJE VAKCINISAN

Sudija u Njujorku blokirao je očevo pravo da vidi svoju trogodišnju kćer ako ne pristane da primi vakcinu protiv COVID-19.

Početkom septembra, Evan Schein, advokat koji je u ime majke predstavljao nju(majku) u brakorazvodnoj parnici (porodica nije imenovana), izrazio je zabrinutost zbog očevog vakcinalnog statusa, zbog čega je sudija Matthew Cooper suspendovao njegova prava na posete dok ne primi vakcinu protiv covid-a.

Prema Sudiji Cooper-u, otac mora pristati na vakcinu jer je to svakako postalo uslov “za značajno učestvovanje u svakodnevnom životu”.

“Opasnosti od dobrovoljnog ostajanja nevakcinisan tokom viđanja sa detetom dok virus COVID-19 ostaje i dalje pretnja zdravlju i sigurnosti dece ne mogu se podceniti”, rekao je sudija.

“Nažalost, i po mom mišljenju, neshvatljivo, značajna manjina, koja je iskoristila dezinformacije, teorije zavere i zbrkane predstave o” individualnoj slobodi “, odbila je sve molbe da se vakcinišu”, dodao je sudija.

Jedina očeva druga mogućnost je da svake nedelje plaća skupe PCR testove, pored dvonedeljnog antigenskog testa u roku od 24 sata od svake druge posete vikendom.

Odluku je pohvalio advokat majke, kao “neverovatno važnom i koja naglašava u kakvom vremenu živimo i da su i dalje interesi deteta najvažniji”.

 


Međutim, Lloyd Rosen, advokat oca deteta, upozorio je da presuda predstavlja strašan presedan.

“Moj klijent nije teoretičar zavere”, rekao je Rosen. “On je zabrinut zbog vakcine. Čuo je za nuspojave. Jednom je imao lošu reakciju na vakcinu protiv gripa. ”

“Ovaj sudija mora da smatra da je 80 miliona Amerikanaca koji nisu vakcinisani, svoju decu izlažu neposrednom riziku ili šteti i zbog toga bi sudovi trebali intervenisati i ukloniti tu decu od roditelja”, dodao je. “Ovo je apsurdan stav.”

Otac je već bio zaražen COVID-19, što znači da ima antitela koja mu nude daleko veću zaštitu od vakcine, ali to se čak ne uzima u obzir.

 

 

 

 

Nulta Tačka/InfoWars

 822 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *