“STRUČNJAK” PREDRAG KON KONAČNO PRIZNAJE: OBOLIJEVAJU I VAKCINISANI!

“STRUČNJAK” PREDRAG KON KONAČNO PRIZNAJE: OBOLIJEVAJU I VAKCINISANI!

Zbog naglog pogoršanja situacije u zemlji, medicinski deo Kriznog štaba zahtevao je sednicu na kojoj će biti reči o rastu brojki, pooštravanju mera i novoj školskoj godini.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Kaže da sada obolevaju i vakcinisani, jer dolazi do proboja imuniteta, što dodatno otežava borbu sa virusom.

„Moramo da shvatimo da moramo da vratimo ozbiljnost na nivo koji smo imali, jer ponovo raste broj obolelih. Same brojke će opametiti ljude, nažalost. Kažem nažalost, jer da smo se ranije opametili, sprečili bismo ovaj rast. Ja očekujem sednicu, medicinski deo je tražio konsultacije i sednicu mislim da će to uskoro biti“, naveo je dr Predrag Kon.

Na pitanje da li se očekuju rigoroznije mere, Kon kaže da su najveći problem slavlja i mesta gde nije moguće obezbediti prisustvo samo onih građana koji su zaštićeni, odnosno vakcinisani.

Prof. dr Milan ZÜRICH (@plandemiolog) | Twitter

 

 

 

„Ja ne želim ništa da prejudiciram, naravno da imam svoj stav ali najbitnije je da se smanje kontakti, pogotovo onih koji nisu zaštićeni. Vidimo da čak i vakcinisani obolevaju, što znači da dolazi do proboja imuniteta i samim tim ne možemo se ponašati kao da rizika uopšte nema. Kada se okupe svi koji su vakcinisani, čak je 10 puta manji rizik nego kada se okupe nevakcinisani“, navodi Kon.

Kada je reč o načinu na koji će se održavati nastava, dr Kon otkriva da će na Kriznom štabu biti reči i o tome.

„I to će biti prezentovano na štabu, a sam način održavanja nastave zavisiće od epidemiološke situacije. Biće različiti modeli nastave, a normalno zavisiće i od, moram da kažem, vakcinisanosti. Kada postane jasno da je obolevanje prisutno u jednom razredu ili nekoj grupi – to neće biti diskriminacija ili bilo kakva podela. To je epidemiološki zadatak“, poručuje on.

 

 

 

nultatacka.rs

 3,570 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *