Sretni bambus – biljka koja vam definitivno treba u kući: Što je više stabljika, to je veća sreća!

Sretni bambus – biljka koja vam definitivno treba u kući: Što je više stabljika, to je veća sreća!

 

 

 

 

 

Želite li od sretnog bambusa da vam donese malo sreće i pozitivne energije? Provjerite šta je sve potrebno kako bi sretni bambus poboljšao atmosferu u vašem domu

 

Sretni bambus jedna je od najtraženijih biljaka za uzgoj i svakom domu daje dašak egzotike. Ono zbog čega nosi takav naziv jest feng shui, drevna vještina harmoniziranja energija u prostoru koji tvrdi da može donijeti sreću vlasniku. No, mnogi ne znaju da ovu biljku karakteriziraju kao bambus samo zato što tako izgleda, ali ona zapravo pripada rodu dracena.

 

 

 

 

Feng shui kaže da sretni bambus u sebi ima sve prirodne elemente: drvo, zemlju, vodu, vatru i metal koji dovode životnu sredinu u ravnotežu. Postoji vjerovanje da što više stabljiki ima, to će stepen sreće biti veći. Dvije stabljike donose ljubav, tri sreću, pet zdravlje, osam bogatstvo, a devet sreću na svim poljima.

 

 

 

 

 

Voli svjetlost

Sretni bambus voli svjetlost, ali ne voli biti direktno na suncu jer mu može spaliti listove. Najbolje uspijeva u čistoj vodi u koju možete staviti kamenčiće. Potrebno je mijenjati vodu svake sedmice i kad primijetite da su listovi požutjeli. Listovi mogu požutiti i od vode pune klora, zato bi bilo dobro da prokuhate i ohladite vodu prije stavljanja u posudu.

Ne trebate ga hraniti više od jednom u mjesecu, tada dodajte kap tekućeg gnojiva. Ako želite imati uvijenu stabljiku, okrećite biljku pod različitim uglovima na izvor svjetlosti. Zvuči komplikovano, ali za taj postupak su bitni vještina i malo strpljenja.

Prema feng shuiju bambuse trebate staviti u staklenu ili metalnu posudu i ubaciti novčić unutra. Sretni bambus stvara pozitivnu atmosferu u domu, a isto tako djeluje na vaše zdravlje i ljubavni život.

Ako se odlučite kupiti ovaj bambus ili ste ga dobili kao poklon, najbolja pozicija za njega je sredina prostorije jer se tako pozitivna energija širi po cijeloj prostoriji. No, ne preporučuje se ga držite u sobi gdje spavate.

 

 

 

Značenje broja stabljika

Velik dio sreće koji je povezan s bambusom sreće potječe iz broja stabljika. Broj stabljika određuje vrstu energije koju ova biljka donosi u nečiji dom i život. Više stabljika znači veći blagoslov i sreća.

 

 

 

 

1 stabljiika

Jedan kraj stabljike drži se u vodi tako da lišće može rasti i stalno proizvoditi nove listove. Simbolizira dobar život koji je ispunjen prosperitetom. Ova biljka obećava poslovni rast i omiljen je poklon među tvrtkama i ljudima koji se bave biznisom.

 

 

 

 

2 stabljike

Predstavljaju ljubav i brak. Također se kaže da udvostručuju sreću.

 

 

 

 

3 stabljike

Biljka bambusa sa 3 stabljike je jedna od najomiljenijih. Donosi tri vrste sretne energije za Vas: Sreća: Fuk, dugovječnost: Sau i bogatstvo: Luk

 

 

 

 

4 stabljike

U kineskom jeziku, riječ za četiri zvuči vrlo slično riječi za smrt. Broj četiri ima negativnu energiju. Nikada nećete naći četiri stabljike bambus biljke u kineskoj kulturi; a kamoli ikad dati za poklon.

 

 

 

 

5 stabljika

Uz broj pet, postoji jedna stabljika za svako područje vašeg života koja može donijeti bogatstvo. Pet stabljika bambusa jača svaki od pet područja života koji mogu utjecati na razinu bogatstva: emocionalno, intuitivno, mentalno, fizički i duhovno.

 

 

 

 

6 stabljika

Šest stabljika bambusa privlači prosperitet i prednosti za postizanje većeg bogatstva.

 

 

 

 

7 stabljika

donosi dobro zdravlje

 

 

 

 

 

8 stabljika

Donosi bogatstvo, obilje, plodnost

 

 

 

 

9 stabljika

Donosi dobru sreću.

 

 

 

 

10 stabljika

Donosi savršenstvo u život u sva područja.

 

 

 

 

21 stabljika

Dobar život sa obiljem bogatstva i odličnim zdravljem.

 5,189 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *