Spremite se za jesen: Bomba za imunitet od samo 2 sastojka! (RECEPT)

Spremite se za jesen: Bomba za imunitet od samo 2 sastojka! (RECEPT)

Slikovni rezultat za imunitet

 

 

 

 

Ove namirnice štite od mnogih bolesti i kao superhrana su među najkorisnijim koje nam je priroda “darovala”.

 

Poznato je od davnina da limun obiluje vitaminom C, ali i mnogim drugim, za naše zdravlje, korisnim nutrijentima. Štiti od mnogih bolesti i kao superhrana jedna je od najkorisnijih namirnica koje nam je priroda “darovala”.

 

Sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1, B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, mangan, a blagonaklono djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema..

 

Kako da napravite bombu za imunitet

 

 

Pripremite 4 limuna i 7,5 dl jabukovog sirćeta. Ogulite limune i s unutrašnje strane bijelu kožicu. Iscijedite sok i stavite ga zajedno s koricom u staklenu teglu od litar. Zagrijte jabukovo sirće na 50 do 60 stepeni i prelijte limunove korice i sok u tegli. Zatvorite teglu i dobro je protresite i ostavite na sobnoj temperaturi dvije sedmice. Teglu svaki drugi dan malo protresite, a nakon dvije sedmice sve procijedite kroz gazu.

 

 

Ovo sirće s limunom izvrstan je za svježe salate, ali i kao marinada za ribu, a pomoći će i u jačanju imuniteta. Svakako pokušajte da koristite neprskani limun kako biste izbjegli ostatke pesticida. Najviše soka od limuna dobićete ako plodove ostavite na sobnoj temperaturi. Svakako ga, prije nego što ga isječete i iscijedite, malo pritisnite, zarolajte po stolu ili dasci.

 

 920 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *