ŠKOLA U AMERICI KORISTI MONITORE NA ZGLOBOVIMA UČENIKA ZA PRAĆENJE COV-a!

ŠKOLA U AMERICI KORISTI MONITORE NA ZGLOBOVIMA UČENIKA ZA PRAĆENJE COV-a!

Srednja škola Eatonville koristi monitore za zglobove koje finansiraju poreski obveznici, kako bi pratila blizinu učenika sportista tokom pandemije COVID-a. Ali svi roditelji  nisu dali saglasnost za ovoj potez.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Školski okrug Eatonville, potvrđuje u emisiji Jason Rantz-a na KTTH-u, da okrug koristi monitore za blizinu. Bez obzira na status vakcinacije, treneri i osoblje ih nose tokom visokih kontaktnih i umerenih sportova u zatvorenom prostoru. U okrugu kažu da se učenici ne prate. Umesto toga, radio-senzori uređaja nadgledaju udaljenost između ljudi koji ga nose.

“Ako je student ili trener pozitivan, imaćemo trenutne informacije o kontaktima sportista i trenera, tako da možemo preciznije odrediti ko bi možda trebalo u karantin”, navodi se u saopštenju okruga.

 

 

U saopštenju se dalje kaže: „Sportisti i treneri koji nisu u kontaktu sa igračem koji je pozitivan na testu, mogu nastaviti da učestvuju u sportu.“

Rantz: Nastavnik u srednjoj školi kaže da imamo “sreće” ako nevakcinisani umre, istražuje HR

Prema izveštaju, škola nije dobila potpunu saglasnost roditelja

Iako škola kaže da su obavestili roditelje i tražili saglasnost za upotrebu uređaja za nadzor, nisu svi roditelji bili svesni.

U razgovoru za Post Millennial, jedna majka kaže da nije obaveštena niti je potpisala bilo kakvu dokumentaciju o pristanku. Na web stranici se navodi da je majka rekla da je sportski direktor škole priznao „grešku“ u tome što nije prvo škola dobila njen pristanak.

Portparol škole nije odgovorio na pitanja o istinitosti majčinih tvrdnji. Takođe nisu odgovorili na pitanje da li su roditelji potpisali obrasce saglasnosti za sve ostale učenike koji su dobili uređaj za nadzor.

Ona takođe tvrdi da je škola zatražila od njene ćerke da ukloni uređaj pre dolaska njene majke i dozvolila je samo ograničeno fotografisanje uređaja.

Uređaj proizvodi kompanija Triax. Distrikt je plaćao uređaje koristeći poreski novac iz Američkog plana spasavanja, koji predviđa da 20% sredstava ide u fond za hitnu pomoć osnovnih i srednjih škola.

Škola ovo pretvara u pozitivu

Srednja škola Eatonville pokušava da završi ovaj program kao nešto pozitivno.

„Ovaj sistem sprečava nepotrebno izvođenje učenika i sportista iz škole. Omogućava nam da zadržimo više učenika da budu uključeni u nastavu, kao i u sportske aktivnosti. Ovo je glavni prioritet za osoblje i porodice ovde u Eatonville-u. Ove školske godine možemo očekivati brojne promene i da će situacije biti dinamične”, navodi se u saopštenju.

Oni čak umanjuju strahove upoređujući ih sa tehnologijom koju koristi NFL.

Ali sam sistem nadzora tinejdžera kao da su izašli iz zatvora na prevremeno puštanje na slobodu? To u najmanju ruku nije idealno. Situacija se još pogoršava kada svi roditelji nisu ponudili pristanak.

 

 

 

Nulta Tačka/MyNorthwest

 829 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *