Sklonost bolestima po krvnim grupama: A krvna grupa sklona raku dojke i štitnjače, B – hemoroidi i vene, O – čir i mjehur, AB – libido i cirkulacija

Sklonost bolestima po krvnim grupama: A krvna grupa sklona raku dojke i štitnjače, B – hemoroidi i vene, O – čir i mjehur, AB – libido i cirkulacija

Mnoga medicinska istraživanja su pokazala da nosioci različitih krvnih grupa imaju i sklonosti ka različitom oboljenjima, ali i neke prednosti koje nosioci drugih grupa nemaju. Provjerite:

 

 

KRVNA GRUPA “A”

Osobe ove krvne grupe imaju veliki rizik obolijevanja od raka dojke sa malim stepenom izlječenja. Uz rak dojke također je veliki rizik od ginekoloških tumora te od raka štitnjače, kostiju, želuca te leukemija. Nešto manji rizik imaju od ostalih krvnih grupa za obolijevanje od raka mjehura i melanoma.

Znakovi toksičnosti krvne grupe “A” su: razni ekcemi po koži, psorijaza, akne
dojke su pune cista, nadutost, nizak šećer, uznemirenost, depresija, osjećaj slabosti, visok holesterol Pripadnici krvne grupe A imaju prirodno visoke razine hormona stresa kortizola i više ga proizvode kao odgovor na stresne situacije.

 

 

 

KRVNA GRUPA B

Osobe krvne grupe B su okretni i sposobni su oduprijeti se mnogim opasnim bolestima poput raka i bolesti srca. Ukoliko obole od malignih bolesti imaju najveći stepen izlječenja. Međutim više su podložni ne tako čestim poremećajima poput lupusa, multiple skleroze, sindroma hroničnog umora, itd.

Krvna grupa B je emotivno složenija od osoba ostalih krvnih grupa, te se može reći za njih da sa su slobodoumni, originalni i kreativni. Znaci toksičnosti ove krvne grupe su: osjetljivost na svijetlo i mirise, dojke su pune cista, nadutost, loša cirkulacija, hemoroidi, upale vena, umor

 

 

 

 

KRVNA GRUPA AB

Žene su sklone obolijevanju od raka dojke i štitnjače sa težim prognozama i bržim napredovanjem bolesti. Ista prognoza je kod svih vrsta raka reproduktivnih organa posebno jajnika. Velika smrtnost je i kod raka probavnog sistema, dok kod raka mjehura i pluća recidivi su rijeđi i smrtnost manja. Za razliku od krvne grupe “A” ova krvna grupa bolje blokira kortizol, stoga malo bolje reagira na stres te ima veću fizičku izdržljivost.

Znaci toksičnosti krvne grupe “AB” su: osjetljivost na svjetlo i mirise, cistične dojke, nadutost, nedostatak libida, loša cirkulacija, hladne ruke i noge, hemoroidi, upale vena, umor

 

 

 

 

KRVNA GRUPA O

Osobe sa krvnom grupom 0 imaju predispoziciju za određene bolesti poput čireva i poremećaja rada štitnjače. Pripadnici krvne grupe O često imaju niske nivoe hormona štitnjače i nedovoljnu razinu joda, hemijskog elementa čija je jedina svrha regulacija hormona štitnjače. Ovo uzrokuje mnoge nuspojave kao što su debljanje, zadržavanje tekućine i umor. Također imaju i viši nivo želučane kiseline od ostalih krvnih grupa, što često rezultira iritacijom želuca i čirevima na želucu.

Tumor dojke kod ove krvne grupe ima manji stepen smrtnosti nego kod ostalih grupa. Ista je situacija i sa ostalim tumorskim oboljenjima, osim ukoliko se radi o tumoru mjehura. Tada postoji veći rizik od recidiva i napredovanja tumora. Melanom za ovu krvnu grupu predstavlja najveću opasnost.

Znakovi toksičnosti krvne grupe “0” su: upale zglobova, menstrualni problemi, nadutost, grčevi i zatvor, umna hiperaktivnost, umor i iscrpljenost, visoki trigliceridi, upale.

 

 

 

 

 

aura.ba

 1,303 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *