Sjemenke lubenice su fenomenalne, ali kad čujete šta mogu SJEMENKE DINJE, neprekidno ćete ih koristiti

Sjemenke lubenice su fenomenalne, ali kad čujete šta mogu SJEMENKE DINJE, neprekidno ćete ih koristiti

Slikovni rezultat za dinja

 

 

 

Dinja je niskokalorično voće koje obiluje vitaminima i mineralima i sadrži veliki postotak vode, što je čini idelanim voćem za osvježenje tijekom toplih, ljetnih dana. No, najzdraviji dio dinje najčešće završi u kanti za smeće, budući da ga odstranjujemo i bacamo – sjemenke dinje.

 

 

 

U Indiji sjemenke dinje su najdragocjeniji dio ovog voća i koriste se u svakom domu.
Nakon odstranjivanja središta dinje, končasta vlakna se zajedno sa sjemenkama suše na papiru, a zatim se nakon sušenja vlakna odvajaju od sjemenki. Nakon ovog procesa sjemenke je potrebno dobro oprati pod jakim mlazom vode, posušiti i pohraniti.

 

 

 

Sjemenke dinje bogate su proteinima, omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i vlaknima. Prema ayurvedi (tradiconalnoj indijskoj medicini) sjemenke dinje imaju rashlađujući efekt i idealne su za jesti tijekom ljeta.

U Indiji, mljevene sjemenke dinje dodaju se u lassi (napitak od jogurta) i thandai (hladno mlijeko sa začinima), a cijele sjemenke u slatkiše i halve. Mogu se dodati u kruh i peciva (poput sjemenki bundeve ili sunockreta) ili u torte i kolače (poput oraha ili lješnjaka). Mogu se jesti i same, kao zdrava grickalica.

 

 

 

 

 

Izvor: zdravismo

 1,507 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *