Sao Paolo – Brazilska pokrajina sa najviše vakcinisanih ujedno ima najviše umrlih od PREHLADE 19! Neka ovo neko objasni!

Sao Paolo – Brazilska pokrajina sa najviše vakcinisanih ujedno ima najviše umrlih od PREHLADE 19! Neka ovo neko objasni!

Mnogi ne-Brazilci, čak i epidemiolozi, bili su zapanjeni objavom u novemberu 2021. (zapamtite taj datum) da je São Paulo postigao univerzalno potpuno cijepljenje odraslih protiv Covida-19. Uostalom, São Paulo je jedan od pet najvećih gradova na svijetu, što stvara potencijalne logističke izazove za postizanje 100 %.

Općenito, visoka pokrivenost cijepljenjem u Brazilu ne bi trebala biti iznenađenje. Iako naravno postoje džepovi neodlučnosti oko cjepiva, kao i duboke zdravstvene razlike, Brazil godinama ima jaku kulturu cijepljenja. To je povezano sa snagom državnih institucija. Kampanje i zahtjevi javnog zdravstvenog sustava, javnih škola i programa javne pomoći pridonijeli su potpunoj normalizaciji cijepljenja.

Zaustavite cijepljenje

 

“Brazil i São Paulo oduvijek su bili uzor izvrsnih kampanja cijepljenja kroz univerzalni sustav zdravstvene pokrivenosti, nisku neodlučnost u vezi s cijepljenjem i veliku primjenu”, kaže Otavio T. Ranzani, epidemiološki istraživač na Sveučilištu São Paulo
(kao i docent na Barcelonskom institutu za globalno zdravlje). I, “nažalost, pandemija COVID-19 u velikoj je mjeri utjecala na populaciju São Paula, što je faktor za motivaciju stope cijepljenja.”

Nakon masovnog pokreta za cijepljenje, koji je bio rezultat? Pogledajte ovaj graf, to su sluačejvi Covida, i dobro pogledajte gdje se nalazi novembar 2021. Iz grafa je jasno da je u novembru 2021. epidemija u Brazilu zapravo bila završila ili išla prema kraju, ali nakon cijepljenja došlo je do potpunog preokreta i dramatičnog porasta slučajeva i smrti, daleko višeg od bilo čega prije.

Sao Paolo - Brazilska pokrajina sa najviše cijepljenih ujedno ima najviše umrlih od Covida 1

Nakon ovih podataka postaje jasnije zašto se Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro značajno protivi cjepivu i pogotovo cijepljenju djece u dobi od 5 do 11 godina, koje je započelo u januaru 2022. On također u svojim govorima navodi grad i pokrajinu Sao Paulo u kojem ima najviše cijepljenih i ujedno najviše oboljelih i umrlih od Covida.

Ako nas cjepivo stvarno štiti, kako su ovakve stvari moguće? Ovi podaci idu u prilog teorijama da nas se cjepivom zapravo ubija. Molimo odgovor zdravstvenih stručnjaka i fact chekera?

 1,622 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *