REVAKCINISAN?! BIVŠI MINISTAR ZDRAVLJA DR ZORAN STANKOVIĆ PREMINUO OD POSLJEDICA PREHLADE

REVAKCINISAN?! BIVŠI MINISTAR ZDRAVLJA DR ZORAN STANKOVIĆ PREMINUO OD POSLJEDICA PREHLADE

Zoran Stanković, patolog, predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu i bivši ministar, preminuo je jutros, saznaje Nulta Tačka.

Kako javljaju mejnstrim mediji Stanković je preminuo od posledica koronavirusa no izričito se ne navodi vakcinalni status bivšeg ministra, tačnije javnosti nije poznato da li je on vakcinisan protiv COVID-a 19 ili ne.

U Srbiji ali i svetu postala je praksa da se vakcinalni status navodi samo onda kada pokojnik nije vakcinisan dok kada je reč o vakcinisanom pacijentu, ta informacija se izbegava. Sigurni smo da će savesni lekari koji imaju uvid u kartone do kraja dana obelodaniti vakcinalni status bivšeg ministra, pokoj mu duši.

 

 

Ukratko o Zoranu Stankoviću

Završio je Medicinski fakultet u Nišu 1980. godine, a doktorirao je 1997. godine. Specijalizaciju za sudsku medicinu i patologiju zatvršio je na VMA. U čin general-majora je unapređen 2001. godine.

Karijeru je započeo kao vojni lekar u Peći i Vranju. Bio je patolog na ratištima bivše Jugoslavije. Bio je na čelu Vojno-medicinske akademije od 2002-2005. godine i važi za najmlađeg načelnika VMA u istoriji. Na najavu da će biti smenjen sa mesta načelnika VMA, odlučio je da sam ode u penziju.

Postavljen je na mesto ministra odbrane u prvoj Vladi Vojislava Koštunice od 2005-2007. godine, i po tom osnovu bio je i član Saveta ministara Državne zajednice SCG.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! SRĐAN ŽUNIĆ I MARIO ZNA O ONOME O ČEMU NIKO NE SME DA PRIČA!

Član je Jugoslovenskog komiteta za prikupljanje podataka o istraživanju zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava od 1993. godine. U decembru 1997. godine formirao je tim za istraživanje posledica NATO bombardovanja Republike Srpske zbog sumnje da su korišćeni projektili sa osiromašenim uranijomom. Član je Komisije za istinu i pomirenje. Jedan je od najuglednijih forenzičara i patologa u Srbiji, a od 1995. godine radio je kao stručnjak Ujedinjenih nacija. U nekoliko slučajeva je svedočio pre Haškim tribunalom.

Na predlog stranke G17 plus postavljen je na mesto ministra zdravlja početkom marta 2011. godine gde je ostao do kraja mandata Vlade Mirka Cvetkovića.

Početkom novembra 2012. Vlada Srbije ga je imenovala za šefa Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

 1,738 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *