Recept ruskog ljekara Vladimira Fedorovića Orkina: ČUDOTVORNA MAST SA PROPOLISOM LIJEČI IŠIJAS, KOŽNA OBOLJENJA, HEMOROIDE….

Recept ruskog ljekara Vladimira Fedorovića Orkina: ČUDOTVORNA MAST SA PROPOLISOM LIJEČI IŠIJAS, KOŽNA OBOLJENJA, HEMOROIDE….

 

Terapija traje oko 15 dana. A čudotvorna ljekovita mast dobiva se na način da se u bilo koju mast životinjskog porijekla doda propolis u koncentraciji od 10 do 40 posto, ovisno za koju vrstu oboljenja mast pripremamo

 

 

 

 

Na naučnoj konferenciji o upotrebi pčelinjih proizvoda u Sankt-Peterburgu u Rusiji, naučnici iz različitih gradova i država iz bivšeg Sovjetskog Saveza, iznijeli su više od dvadeset naučnih radova o čudesnim i iscijeliteljskim moćima pčelinjeg propolisa. Prikazani su slučajevi izlječenja oboljenja pčelinjim propolisom tamo gdje ni lijekovi oficijelne medicine nisu mogli pomoći.

Rečeno je da propolis posjeduje veliku antibakterijsku i antimikrobnu aktivnost, pa je u stanju da ubije mikrobe koji izazivaju bolesti.

Uz pomoć propolisa moguće je liječiti kožna oboljenja, rane, opekotine, čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu, hemoroide, gripu, išijas, tuberkulozu, ekcem, lišajeve i čireve na koži, ginekološka oboljenja te mnoge druge bolesti.
U nastavku objavljujemo recept za ljekovitu mast sa propolisom ruskog ljekara Vladimira Fedorovića Orkina, koji je proveo više od 50 godina proučavajući dermatološka oboljenja, o čemu je objavio i veliki broj radova.

 

 

 

Različite koncentracije propolisa
Mast životinjskog porijekla, bilo koje vrste, može sadržavati u sebi 10, 15, 20, 30 i 40 % propolisa.
Koncentracija propolisa ovisi o vrsti oboljenja.

 

 

Ljekovita mast sa 10 % propolisa koristi se kod: opekotina i promrzlina (stavljaju se obloge sa gazom umočenom u ovu mast), liječenja hemoroida (pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći), kod zapušenosti nosa i sinusa (stavljaju se mali tamponi vate umočeni u mast propolisa u svaku nozdrvu na 15-20 minuta 4 puta dnevno), u ginekologiji kod upalnih procesa, erozije grlića materice, cisti, mioma i td. Tampon natopljen mašću stavi se u vaginu preko noći na 10 -12 sati, poslije se uklanja. Proces liječenja traje 12 – 14 dana, za liječenje zubobolje itd.

 

 

 

Ljekovita mast sa 15 % propolisa koristi se: za brzo zarastanje rana, posjekotina, dugo nezarastajućih gnojnih rana, modrica, u dermatologiji kod: akni, bubuljica, osipa, svraba, erozija, herpesa i groznica na ustima, u nosu, kod zapaljenja očnih kapaka, kod teških opekotina i promrzlina poslije upotrebe 10%-ne masti

 

Slikovni rezultat za Vladimira Fedorovića Orkina

 

Ljekovita mast sa 20% propolisa koristi se kod: gljivičnih oboljenja, svi vrsta ekcema, psorijaza, vitiligo, potkožnih čireva

 

 

 

Ljekovita mast sa 30-40% propolisa koristi se kod: radikulitisa, išijasa, kod oštećenja perifernog nervnog sistema gornjih i donjih ekstremiteta utrljavanjem i zagrijavanjem UV lampom, kod raka kože

Da bi dobili 10 %-nu mast potrebno je na 100 gr životinjske masti dodati 10 grama propolisa, za 15 %-tnu mast na 100 grama masti dodajemo 15 grama propolisa, za 20 %-tnu mast dodajemo 20 grama propolisa i tako redom.

 

 

Način pripremanja masti

 

 

Evo i kako se priprema ljekovita mast sa propolisom. Recept je preuzet sa portala Uspesnazena.com.

Potrebno je: 100 gr bilo koje životinjske masti, 10, 15, 20, 30 ili 40 grama propolisa, zavisi za koje oboljenje pripremamo mast, dvije posude (šerpice) za kuhanje na vodenoj pari, plastična cjediljka ili dupla gaza, Bitno je da pripremite sve sastojke i sam proces vam neće oduzeti više od 30 minuta. Prije početka pravljenja masti propolis držati jednu noć u frižideru ili nekoliko sati u zamrzivaču.

1. Staviti posude za vodenu paru. Gornja posuda mora biti emajlirana. Trebate znati da će nakon pravljenja propolisa na gornjoj posudi ostati flekice od propolisa, koje se teže skidaju. Uzmite zbog toga posudu koje vam neće biti žao
2. Dok se voda grije, izvadite propolis iz frižidera i isitnite u prah.
3. Kada se voda dobro zagrije, stavite u gornju posudu mast da se rastopi (mast ne treba da provri!).
4. Kada se mast rastopi i zagrije, počnite polahko istresati propolis uz stalno miješanje. Istresite sav propolis.
5. Kada temperatura dostigne 80 stepeni (to će se desiti za 20 – 30 sekundi), smanjite vatru i održavajte ovu temperaturu narednih 8-10 minuta. Temperatura od 80 stepeni je optimalna za topljenje propolisa, i ne smije biti veća, da ne bi propolis izgubio svoja ljekovita svojstva. Zbog toga vatru treba smanjiti na minimum.
6. Na ovoj temperaturi miješajte propolis, stalno, narednih 8-10 minuta. Propolis će se lijepiti za kašiku. Kada se propolis počne lijepiti za dno posude, proces topljenja je završen.
Ako primijetite da se manji dio propolisa nije rastopio, nemojte da vas to brine. To je „mehanički“ dio koji nije za upotrebu.
7. Uzmite plastičnu cjediljku ili duplu gazu i procijedite mast u drugi sud (ne stakleni!)
8. Procijeđenu mast miješajte sve dok se potpuno ne ohladi. Sud sa mašću možete staviti u drugi sud sa hladnom vodom da se brze ohladi!
9. Ohlađenu mast sipajte u staklenu teglicu i poklopljenu čuvajte u frižideru. Takva mast može da se čuva čak nekoliko godina.

Ako želite veće količine ove ljekovite masti sa propolisom, povećajte količinu masti i propolisa.

 

 

 

 

 

 

(AURA.BA)

 2,481 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *