Radite ovako i Bog vam daje duplo!

Radite ovako i Bog vam daje duplo!

Slikovni rezultat za god giving

 

 

 

Postoje mentalni otrovi kao što postoje i tjelesni otrovi. Mentalni otrovi pogrešne su misli koje djeluju u podsvijesti poput zagađene struje što izlazi na površinu čak i više godina nakon lošeg iskustva (bolesti, gubitka, nesreće, itd.).

 

 

 

Ukoliko imamo dovoljno vjere u osobnu Božju silu u nama, možemo poništiti djelovanje svakog smrtonosnog otrova, mentalnog ili bilo kojeg drugog.

 

 

Koja su preventivna sredstva?

Prvi korak je od ovog trenutka ne bojati se tumora, tuberkuloze, artritisa ili mentalnog poremećaja.

 

Drugi korak je spoznaja da je određeno stanje posljedica pogrešnog razmišljanja i da nema više moć nad vama; tada uzdižete Boga u sebi. To će zaustaviti svako djelovanje otrova u vama ili u osobi za koju molite.

 

Proglasite okolnosti »prividnima« i veličajte Boga tako što ćete na mjestu gdje je bio problem vidjeti savršeno rješenje, ljepotu i cjelovitost.

 

Najčešći mentalni otrovi su strah, mržnja, samosažaljenje, zlovolja, zavist, osamljenost, osvetoljubivost i depresija. Sve su to zapravo oblici straha. Biblijsko ime za strah je slijepa, lažna misao zvana Golijat. Riječ Golijat označava agresivnu, tiranizirajuću misao ili ideju koja se hvasta svojom snagom, strahotnošću i osornošću, misao koja vas prijetnjama podređuje svojoj nepravednoj vlasti.

 

Možda se bojite susreta s tim razbojnikom, nametljivcem i pljačkašem u svom umu. Možda se bojite ishoda i oklijevate se otvoreno sresti s tom zloslutnom sjenkom i izbaciti je iz sebe.

 

 

Kako bi se riješili tog razbojnika zvanog strah, neophodno je igrati ulogu Davida. David označava čovjeka koji voli Boga i zna za postojanje samo jedne vrhovne Sile što djeluje kao Jedinstvo i ne poznaje nikakva neslaganja ili svađe, i čije je ime Ljubav. David, koji predstavlja vašu svjesnost o prisutnosti i snazi Božjoj, ubio je filistejskog diva Golijata, ili strah, kamenom iz svoje pastirske praćke.

 

 

Strah je sjenka u umu koju podržava neznanje i zamračena svijest. Kad svoj strah iznesete na svjetlo razuma i inteligencije, on to ne može podnijeti i nestaje.

 

 

 

Plodovi straha su:

 

a) Mržnja, koja predstavlja pogrešno usmjerenu ljubav i koja je utemeljena na neznanju.

 

b) Samosažaljenje, koje je zapravo zaokupljenost samim sobom. Taj mentalni otrov uvlači se kroz tjelesni krvotok trujući izvore nade i vjere, dovodeći do senilnosti, melankolije, itd. Protuotrov je otkrivanje svog drugog ja (Boga) i opijanje spoznajom ljubavi prema Bogu, kao i osjećaj jedinstva s jedinom Silom – to će dovesti do novog rođenja mira, zdravlja, povjerenja i snage.

 

c) Strah od starosti sljedeći je mentalni otrov. Vrijeme tjelesne starosti ne znači prohujale godine, već zoru mudrosti, istine i ljepote.

 

Vrijeme za vašu dušu, za vas. Najvažnije vrijeme. Doba za postizanje cilja ljudskog života – samospoznaju.

 

d) Osamljenost je nedostatak ljubavi. Oni koji nemaju ljubavi traže je, no ljubav i prijateljstvo pronalaze oni koji i sami ljube. Protuotrov za osamljenost je zaljubiti se u Božje prijatelje u svojem umu. Imena tih prijatelja su dobra volja, ljubaznost, nježnost, mir, strpljivost, razumijevanje i iskreni interes za druge.

 

 

Izlijevajte Božju ljubav – dvostruku mjeru Duha – na one oko vas; tako ćete smjesta otjerati osamljenost.

 

 

Bog će vam također dati dvostruku nagradu, i vaša će se dobra volja izvanredno umnožiti.

 

 1,387 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *