PROTESTI U SPLITU I ZAGREBU ZBOG KOV PROPUSNICA ZA MEDICINSKE RADNIKE! OKUPLJENI SU POKUŠALI DA UĐU U BOLNICU, PRIDRUŽIO IM SE I SVEŠTENIK! (VIDEO)

PROTESTI U SPLITU I ZAGREBU ZBOG KOV PROPUSNICA ZA MEDICINSKE RADNIKE! OKUPLJENI SU POKUŠALI DA UĐU U BOLNICU, PRIDRUŽIO IM SE I SVEŠTENIK! (VIDEO)

Zagreb — Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš jutros dočekan zvižducima i povicima “izdaja” od strane zdravstvenih radnika, koji protestuju zbog diskriminatornih mera koje je Beroševo ministarstvo sprovelo nad medicinskim radnicima u Hrvatskoj.

Protest se održava ispred KBC Zagreb zbog uvođenja obaveznih kovid potvrda za zdravstvene radnike.

Ispred bolnice je i policija, a među okupljenima je i iedan sveštenik. Demonstranti su pokušali i da uđu unutar bolnice ali im pripadnici reda to nisu dozvolili.

Sveštenik koji je došao na protest se predstavio kao Zdravko Knežević, a tvrdio je i da je pandemija izmišljena.

“Ja sam pater Zdravko Knežević, došao sam u svoje ime. Od početka pratim ovu prevaru i fašizam i činjenje naroda idiotima. Ne mogu da ćutim”, rekao je Knežević za hrvatski portal Index.

On tvrdi i da se od početka vidi da je sve velika laž. “Sva ova pandemija, to je namešteno. Planski je sve napravljeno da se ljude porobe”, rekao je Knežević.

Izviždani Beroš je izjavio da su asimptomatski bolesnici opasnost za zdravstveni sistem i da su mere uvedene da bi se sprečio ulazak virusa u zdravstveni sistem. On je upitao ko je protiv bezbednosti zdravstvenog sistema i poručio da je to imperativ države.

 

Ministar je kazao da se lično izborio da testiranja zaposlenih u bolnicama i socijalnoj zaštiti budu besplatna i da će tako biti do kraja godine.

Direktor KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić tvrdi da jedan deo učesnika protesta nema veze sa tom medicinskom ustanovom.

“Ako se upoređujemo s drugim državama, još smo i blagi. Ne vidim razloga ovolikom buntu”, rekao je Ćorušić.

 

 

 

I u Splitu

Protest protiv obaveznog uvođenja kovid potvrda u medicinskim i ustanovama socijalne zaštite održan je i ispred bolnice na Firulama u Splitu, koji je u jednom trenutku prerastao u verbalni napad na direktora dr Julija Meštrovića i dr Jugoslava Bagatina, predsednika Upravnog odbora KBC-a Split.

Kako je preneo lokalni Dalmatinski portal, uz zvižduke i psovke ispraćeni su i mediji.

Zaposleni smatraju da je obavezno uvodjenje kovid potvrda pritisak i da svako ima pravo na svoj izbor. Jedna od učesnica protesta je lekare nazvala sotonama, a dr Bagatin ju je upitao da li veruje u Boga. “Prodali ste se, izdajice”, vikali su im protestanti.

NultaTačka/Tanjug

 990 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *